Αρχική Εκθέσεις Συμμετοχή του ΕΟΤ στην Έκθεση F.re.e Μονάχου

Συμμετοχή του ΕΟΤ στην Έκθεση F.re.e Μονάχου

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2012 η τουριστική έκθεση F.re.e. στο Μόναχο, η γνωστότερη και μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα του τουρισμού  και των δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου στη Βαυαρία.

Στην φετινή F.re.e, της οποίας τιμώμενη χώρα ήταν η Σλοβενία, συμμετείχαν 1.200 εκθέτες από 50 χώρες, οι οποίοι παρουσίασαν ένα ευρύ φάσμα προσφορών στους τομείς  ποικίλων μορφών τουρισμού, ταξιδιών,  θαλάσσιων σπορ,  υγείας, outdoor – δραστηριοτήτων και caravaning. Ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε στις 120.000 (περίπου 95.000 επισκέπτες το 2011), σημειώνοντας έτσι μια αύξηση περίπου 25% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Το λιτό και λειτουργικό ελληνικό περίπτερο, καλύπτοντας μια συνολική επιφάνεια 200 τ.μ., συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών, οι οποίοι προμηθεύτηκαν ενημερωτικό υλικό και συνομίλησαν με τους συνεκθέτες του ΕΟΤ, όχι μόνο για το προγραμματισμένο ταξίδι τους αλλά και για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ενώ έκδηλη ήταν η ανησυχία σχετικά με την διστακτικότητα των Γερμανών να επισκεφτούν τη χώρα.

Το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση υποδοχής στο χώρο του περιπτέρου την  ημέρα έναρξης της έκθεσης.  Ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας, κ. Παναγιώτης Σκορδάς, καλωσόρισε τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο, κ. Σοφία Γραμματά, καθώς και εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών, γραφείων, διαφημιστικών εταιριών καθώς και Γερμανούς δημοσιογράφους.
Η κ. Γενική Πρόξενος συνομίλησε με όλους τους συνεκθέτες, και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος καθώς και για τις προοπτικές της προσεχούς περιόδου.

Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, ο κ. Σκορδάς υποδέχτηκε στο ελληνικό περίπτερο τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών της Βαυαρίας, κ. Katja Hessel,  η οποία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου και της Διεύθυνσης της Έκθεσης. Σε ιδιαίτερα φιλικό και θερμό κλίμα συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Η κ. Hessel δήλωσε ότι έχει επισκεφτεί πρόσφατα την Ελλάδα και  εξέφρασε την επιθυμία να την επισκεφτεί πάλι σύντομα.

Ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα τοπικών συλλόγων του Μονάχου παρουσίασαν, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, ελληνικούς χορούς από διάφορες  περιοχές της πατρίδας μας, αποσπώντας με τη ζωντάνια και το κέφι τους το ενδιαφέρον και την ενεργό συμμετοχή πολύ μεγάλου αριθμού επισκεπτών της Έκθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.