Αρχική Τουρισμός Προετοιμασίες στο δήμο Αφάντου / Κολυμπίων / Αρχαγγέλου εν όψη της νέας...

Προετοιμασίες στο δήμο Αφάντου / Κολυμπίων / Αρχαγγέλου εν όψη της νέας τουριστικής περιόδου

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου, με πρωτοβουλία της τοπικής επιτροπής Αφάντου / Κολυμπίων / Αρχαγγέλου,  συγκεντρώθηκαν  ξενοδόχοι,  επιχειρηματίες της περιοχής και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής για να δούν από κοινού τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στα Κολύμπια, εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Τα θέματα ανέπτυξε ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής κ. Πρόδρομος Κεσίσογλου και από την ΕΞΡ, η αντιπρόεδρος κα Αντα Καραγιάννη και τα μέλη του Δ.Σ. Μανώλης Μαρκόπουλος και Νίκος Καντής. Ο αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Σάββας Διακοσταματίου και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Αφάντου κ. Ανδρέας Καλοπίτας έδωσαν απαντήσεις σε θέματα υποδομών και τον προγραμματισμό του Δήμου για την περιοχή. Πολύ γόνιμες ήταν οι τοποθετήσεις των επιχειρηματιών και οι προτάσεις τους για την βελτίωση της εικόνας, την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όλοι συμφώνησαν ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η καθαριότητα από την πρώτη ημέρα του ανοίγματος που είναι η 4η Απριλίου και αυτό αποτελεί μεγάλη υποχρέωση της δημοτικής αρχής να το παρέχει. Οι παραλίες αντίστοιχα χρειάζονται καθαριότητα από τον δήμο. Η είσοδος των Κολυμπίων, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, το εγκαταλελειμένο και αφύλακτο πρώην στρατόπεδο, η δημόσια συγκοινωνία σε συχνότερη βάση, η εσωτερική επικοινωνία στην περιοχή αλλά και αυτή με τα Αφάντου και τη γύρω περιοχή, οι λακούβες, η ασφαλτόστρωση σε ορισμένα τμήματα του δρόμου,η έλλειψη κάδων απορριμάττων (δεν συζητάμε για κάδους ανακύκλωσης που δεν υπάρχουν),  η ανάγκη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η προσπελασιμότητα του ποταμού Λουτάνη εκεί όπου βρίσκονται μεγάλες ξεν/κές μονάδες, είναι μερικά από τα προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν τα Κολύμπια στους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις.

Ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου ενημέρωσε για την πορεία των έργων καθώς και προγραμματισμό που αφορά την αποχέτευση, συγκοινωνία, νέα διαδρομή Αφάντου – Αρχίπολη μέσω Κολυμπίων, την καθαριότητα, τα έργα που αφορούν την κάλυψη των λακούβων, την ενίσχυση φωτισμού και μένει η παράδοση των δημόσιων τουαλετών που είναι έτοιμες να λειτουργήσουν. Έχει δε ήδη προγραμματιστεί το νέο συγκοινωνιακό σχέδιο της περιοχής Κολυμπίων.
Αποφασίστηκε και προγραμματίστηκε η πρώτη δράση της περιοχής που αφορά τον εθελοντικό καθαρισμό Κολυμπίων την Παρασκευή 30/03/12, έναρξη 08.00, συνάντηση στις κατασκηνώσεις, στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι ιδιώτες επιχειρηματίες της περιοχής και ο Δήμος Ρόδου με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.