Αρχική Τουρισμός Η ΣΕΕΔΕ εκφράζει την ικανοποίηση του κλάδου για τη διατήρηση των προγραμμάτων...

Η ΣΕΕΔΕ εκφράζει την ικανοποίηση του κλάδου για τη διατήρηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού

SEEDEΤην ικανοποίηση του κλάδου για τη διατήρηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, εκφράζει με επιστολή της η ΣΕΕΔΕ και ζητά από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριο Γεώργιο Κουτρουμάνη, να προνοήσει μαζί με το ΞΕΕ, ώστε να συμπεριλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων.

Δείτε την επιστολή τους

Προς:  Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριο Κουτρουμάνη Γεώργιο.
Θέμα: Διαχείριση Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πληροφορούμαστε ότι τα προγράμματα για τον κοινωνικό τουρισμό πρόκειται να διατηρηθούν σε ισχύ, ακόμη και μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος σας εκφράζει με την παρούσα την ικανοποίηση του κλάδου για την σχετική απόφασή σας, με το σκεπτικό ότι, από τα συγκεκριμένα, ιδιαίτερα επιτυχημένα, προγράμματα, συντηρούνται σχεδόν αποκλειστικά χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, ειδικά στους λιγότερο προνομιούχους προορισμούς της χώρας.
Σύμφωνα ωστόσο με τις πρόσφατες εξελίξεις και την πρόταση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, τη διαχείριση των προγραμμάτων αυτών προτίθεται να αναλάβει το ίδιο το ΞΕΕ, εκφράζουμε τις σαφείς επιφυλάξεις μας καθώς, ο συγκεκριμένος Οργανισμός έχει ως μέλη του μόνο τα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ, ενώ δεν ανήκουν στη δύναμή του οι συνάδελφοί μας επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, οι οποίοι οργανώνονται στα τοπικά βιομηχανικά και εμπορικά Επιμελητήρια.
Ο κλάδος μας εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για μία τέτοια εξέλιξη, καθώς, όπως είναι φυσικό, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο θα προνοήσει στην κατανομή των προγραμμάτων πρώτα για τα μέλη του, ξενοδοχεία και κάμπινγκ και κατόπιν για τα δικά μας τουριστικά καταλύματα που δεν ανήκουν στην δύναμή του.
Δεδομένων των ως άνω και εάν αποφασιστεί να ανατεθεί τελικά η διαχείριση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού σε τρίτους φορείς και όχι απευθείας στο Υπουργείο σας, παρακαλούμε ώστε τα συγκεκριμένα προγράμματα να κατανεμηθούν αντιστοίχως ανάμεσα στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και στα τοπικά Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, ώστε να εξασφαλισθεί η ισομερής και δίκαιη κατανομή των προγραμμάτων αυτών σε όλο το φάσμα των επιχειρηματιών τουριστικής διαμονής στη χώρα μας.
Παρακαλούμε επίσης, σε ανάλογα, πανελλαδικής φύσης, θέματα που αφορούν τον τουρισμό, να συμπεριλάβετε στους φορείς διαβούλευσης και τη Συνομοσπονδία μας.  
Εκπροσωπούμε 40.000 οργανωμένους επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους σε όλη την επικράτεια, με συλλογική συγκρότηση και συνείδηση και μπορούμε με την εμπειρία που διαθέτουμε στο χώρο να συμβάλλουμε στη θεσμοθέτηση ενός λειτουργικού και ολοκληρωμένου πλαισίου για τον τουρισμό, το μόνο εργαλείο ανάπτυξης που απομένει για τη χώρα μας.
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΕΝΤΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                       ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.