Αρχική Συνέδρια Η “Μάχη των Ασύρματων Δικτύων” στο Σαραντάπορο

Η “Μάχη των Ασύρματων Δικτύων” στο Σαραντάπορο

Εκατό χρόνια μετά την ιστορική Μάχη Σαρανταπόρου, η περιοχή γίνεται το θέατρο μιας νέας «αναμέτρησης», αυτής της προόδου και της συνεργασίας για την δημιουργία και την εξέλιξη των ασύρματων δικτύων τεχνολογίας mesh.

Από 26 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2012, και για πρώτη φορά στην Αθήνα, διοργανώνεται ένα διεθνές συνέδριο με θέμα τα ασύρματα δίκτυα, με τον τίτλο «BattleMeshV5», το οποίο θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Προπομπό του συνεδρίου θα αποτελέσει η πολιτιστική-κοινωνική διοργάνωση με τον τίτλο «BattleMeshV5 Warmup», που θα πραγματοποιηθεί στο Σαραντάπορο από 23 έως 25 Μαρτίου 2012, με ευθύνη της ομάδας Sarantaporo.gr και με τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων (ΕΕΣΣ, Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Σαρανταπόρου, Δήμος Ελασσόνας), προσφέροντας στους συμμετέχοντες δωρεάν κατ’ οίκον φιλοξενία και οργανώνοντας τη μεταφορά τους από την Αθήνα στο Σαραντάπορο.

Οι συμμετέχοντες αποτελούν ένα μείγμα ανθρώπων όπως φοιτητές, επιστήμονες, προγραμματιστές, μηχανικούς δικτύων, εθελοντές και ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη με κοινή επιδίωξη την σχεδίαση, ανάπτυξη και υλοποίηση ασύρματων δικτύων με χρήση ανοικτών τεχνολογιών και προτύπων.

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει:

ημερίδα σχετικά με τα ασύρματα δίκτυα που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή από την ομάδα Sarantaporo.gr, τα οφέλη τους και την ασφαλή χρήση τους
γνωριμία με την ιστορία της περιοχής με επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
γνωριμία με την τοπική πολιτιστική παράδοση (έθιμα, χοροί και γεύσεις)
φιλοξενία της έκθεσης του διεθνή διαγωνισμού φωτογραφίας «ειρήνη είναι…» σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας
μουσικές εκδηλώσεις
workshop με εγκατάσταση νέου ασύρματου δικτύου στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας.
Η διοργάνωση BattleMeshV5 πραγματοποιείται με τη συνεργασία μελών της διεθνής κοινότητας του BattleMesh.org, του Hackerspace Αθήνας, της Ένωσης Χρηστών και Φίλων Linux Ελλάδος (HEL.L.U.G.), της ελληνικής κοινότητας OpenWrt, της κοινότητας του Ασύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου Αθηνών (AWMN) και της Ομάδας Sarantaporo.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.