Αρχική Αρχαιολογία Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης ”Έξι χρόνια αρκετά, να μην γίνουνε επτά”

Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης ”Έξι χρόνια αρκετά, να μην γίνουνε επτά”

Ο Δήμος Θήρας σε ανακοίνωση του τονίζει, ότι, δεν θα παραμείνει θεατής σε ένα θέμα που είναι καθοριστικό για την Σαντορίνη.

Ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου, μια από τις πιο σημαντικές και διάσημες ανασκαφές σε ολόκληρο τον κόσμο, παραμένει κλειστός από τον Σεπτέμβριο του 2005, μετά το γνωστό ατύχημα της κατάρρευσης μέρους του νέου στεγάστρου του χώρου, που τότε βρισκόταν στο στάδιο της αποπεράτωσής του.
    Σήμερα, περισσότερο από 6 χρόνια μετά και ενώ το έργο έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι το φθινόπωρο, ο χώρος παραμένει κλειστός για το κοινό χωρίς να είναι ορατός ο χρόνος επαναλειτουργίας του.
    Η κοινωνία της Σαντορίνης και οι χιλιάδες επισκέπτες της, όλα αυτά τα χρόνια, έδειξαν κατανόηση και ανοχή καθώς είχαν την ελπίδα ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν σύντομα και θα ήταν μια πρωτοποριακή κατασκευή αντάξια ενός τόσο προβεβλημένου αρχαιολογικού χώρου.  

Όμως όλα έχουν τα όριά τους και η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
    Το έργο ολοκληρώθηκε και ο χώρος δεν ανοίγει.

Ο Δήμος Θήρας δεν θα παραμείνει θεατής σε ένα θέμα που είναι καθοριστικό για την Σαντορίνη και όχι μόνο. Στις δύσκολες εποχές που περνάει η  χώρα μας δεν είναι δυνατό ένας από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους να μη λειτουργεί και να είναι εμπόδιο και ανασταλτικός παράγοντας στην έλευση επισκεπτών στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.