Αρχική Μουσεία Ανακαινισμένο, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Ανακαινισμένο, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Το ανακαινισμένο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό. Την Παρασκευή 9 Μαρτίου, στις 19.30, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιεί τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου.  

Το Σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη στην Πλάκα, σε σχέδια του μακεδόνα αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχου,  λειτουργεί από το 1981 ως Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης του Δήμου Αθηναίων.

Οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα ξυλόγλυπτα, τα vitraux και τον διάκοσμο, το σχεδιασμό και την υλοποίηση των οποίων επιμελήθηκε η λαογράφος. Στο ανακαινισμένο χώρο του Μουσείου, σε μια προσπάθεια ανασύνθεσης της ατμόσφαιρας, εκτίθενται τα έπιπλα του Σπιτιού και τα αντικείμενα της κουζίνας με τον μεγάλο μαντεμένιο φούρνο. Παράλληλα εκτίθενται αντικείμενα της οικιακής  καθημερινότητας  όπως υφαντά, ρόκες, κεραμικά κ.α .

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»: Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 210 3243987 & 210 3243972

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 9.00-19.00, Σάββατο και Κυριακή 9.00-13.00, Δευτέρα κλειστά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.