Αρχική Αρχαιολογία Ανάδειξη και προβολή Του Αρχαιολογικού χώρου του Περιγιαλίου στην Καβάλα

Ανάδειξη και προβολή Του Αρχαιολογικού χώρου του Περιγιαλίου στην Καβάλα

Ένα πρόγραμμα διαμόρφωσης, ανάδειξης και προβολής του αρχαιολογικού χώρου του Περιγιαλίου, ο οποίος αποτελεί το μοναδικό προϊστορικό οικισμό στην περιοχή της Καβάλας, δρομολόγησε η ΙΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το καλοκαίρι του 2011.

Σε δύο σημεία στα οποία είχαν παρατηρηθεί σκάμματα λαθρανασκαφών, διενεργή-θηκε μικρής κλίμακας σωστική ανασκαφική έρευνα υπό την επίβλεψη του Δρ. Στρα-τή Παπαδόπουλου, αρχαιολόγου της Εφορείας. Κατά τη διάρκειά της ήρθε στο φως τμήμα νεκροταφείου της Ύστερης Αρχαιότητας στην κορυφή του λόφου και τμήμα του προϊστορικού οικισμού στο πρανές του λοφίσκου. Από το νεκροταφείο της Ύ-στερης Αρχαιότητας εντύπωση προκαλούν οι πολλαπλές ταφές μέσα σε κόγχες του βράχου, με πληθώρα νομισμάτων και περιδεραίων ως κτερισμάτων. Στην περιοχή του προϊστορικού οικισμού αποκαλύφθηκε ο λιθόκτιστος περίβολος της εγκατά-στασης και τμήματα κατοικιών, με δάπεδα και αποθηκευτικούς λάκκους. Πλούσια υπήρξε η έρευνα ως προς τα κινητά της ευρήματα: αγγεία, λίθινα και οστέινα εργα-λεία, ειδώλια αλλά και αντικείμενα σχετικά με την πυροτεχνολογία του μετάλλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.