Αρχική Ελλάδα Έλαμψε η πλατεία Μοναστηρακίου

Έλαμψε η πλατεία Μοναστηρακίου

Η Αθήνα έδειξε το καλύτερο πρόσωπό της την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 σε 150 φοιτητές από 50 χώρες απ’ όλες τις περιοχές του κόσμου οι οποίοι επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την πόλη μας προκειμένου να συμμετάσχουν στο  Διεθνές Συνέδριο AIESEC EuroXpro 2012, με θέμα «Global Think Tank4Greece».

Περισσότεροι από 100 εθελοντές του προγράμματος THIS IS MY ATHENS έγιναν πρεσβευτές της θετικής πλευράς της πόλης συμμετέχοντας ομαδικά στην υποδοχή επισκεπτών των φοιτητών δείχνοντας τη «δική» τους Αθήνα.  
Η συνάντηση των Athens Locals με τους φοιτητές πραγματοποιήθηκε στις 6:30μμ στο σημείο πληροφόρησης επισκεπτών Info-Point που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Δ. Αρεοπαγίτου και Λ. Αμαλίας όπου αφού μοιράστηκαν σε γκρουπ περιηγήθηκαν στα στενά της Πλάκας, στο Θησείο, Μοναστηράκι και στο Σύνταγμα.
Η βόλτα των Athens Locals με τους φοιτητές κατέληξε στις 8:30μ.μ στην πλατεία Μοναστηρακίου όπου με την συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων πραγματοποιήθηκε κάτι πρωτοποριακό και πρωτόγνωρο για τα Αθηναϊκά δεδομένα!
Περισσότερα από 200 άτομα με neon lights στα χέρια τους δημιούργησαν ένα ανθρώπινο σχήμα του THIS IS MY ATHENS και έδωσαν ένα χαρούμενο μήνυμα αισιοδοξίας σε ολόκληρη την πόλη.  Η πλατεία Μοναστηρακίου «έλαμψε», ενώ η συγκεκριμένη δράση βιντεοσκοπήθηκε και φωτογραφήθηκε προκειμένου να αναρτηθεί στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην επίσημη τουριστική ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων στο  www.breathtakingathens.com .
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι φοιτητές και οι εθελοντές του THIS IS MY ATHENS, μοιράστηκαν τη μοναδική αυτή στιγμή  σε facebook, twitter και youtube δημιουργώντας ένα μοναδικό  «ρεύμα» θετικής δημοσιότητας, σε… απευθείας μετάδοση  σε όλο τον κόσμο!
Το This Is MY Athens είναι επί της ουσίας ένα πρόγραμμα διαρκείας της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) για την ανάδειξη της θετικής εικόνας και την ενίσχυση του τουρισμού της Αθήνας. Σκοπός του είναι η ενεργοποίηση και η ενίσχυση της τουριστικής συνείδησης των κατοίκων της πόλης μέσα από καινοτόμες ενέργειες υποδοχής & φιλοξενίας επισκεπτών. Μετά την επιτυχημένη συλλογή & ανάρτηση στο διαδίκτυο 5.000+ φωτογραφιών της Αθήνας και την δημιουργία του δικτύου εθελοντών περιηγητών ‘Athens Locals’’ που αριθμεί 380 συμμετοχές έως τώρα, σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας κατοίκων που αγαπούν την πόλη μας και θέλουν να μοιραστούν τις ομορφιές της με επισκέπτες από όλο τον κόσμο.   

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών ευχαριστεί θερμά:
Όλους τους εθελοντές Αθηναίους του THIS IS MY ATHENS για την συμμετοχή τους,
Την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, την Δημοτική Αστυνομία όπως επίσης και την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη τους,
Από την εταιρεία TheRcompany, τους κυρίους Ρένο Παπαπάσχο και Ανδρέα Λουκάκο οι οποίοι προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να κινηματογραφήσουν την δράση,
Από την εταιρεία Photoshop Company την κα Εμμανουέλα Μπουρμπουχάκη για τις πραγματικά υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξε,  
Την εταιρεία Fashion Distribution Α.Ε, στην πλατεία Μοναστηρακίου που μας επέτρεψε να κινηματογραφήσουμε από την ταράτσα του καταστήματος, καθώς και
Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών οι οποίοι πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους προκειμένου να ξεναγηθούν οι φοιτητές στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Ακρόπολη καθώς και στο Μουσείο Ακρόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.