Αρχική Εκθέσεις Tην BIT επισκέφθηκε, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος

Tην BIT επισκέφθηκε, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος

Διατήρηση των μεγεθών της αναμένεται  να παρουσιάσει η φετινή τουριστική κίνηση από την Ιταλία προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς, τους οποίους συνάντησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος κατά την επίσκεψή του στην έκθεση BIT, στο Μιλάνο. Από τις επαφές του υφυπουργού προέκυψε ότι οι  παράγοντες του τουρισμού στηρίζουν την Ελλάδα ως προορισμό και επενδύουν στη χώρα μας με εκδόσεις, διαφήμιση και σχετικές ενέργειες που καταδεικνύουν ότι οι Ιταλοί επενδύουν στην ελληνική τουριστική αγορά. Συγκεκριμένα, ο κ. Αλιβιζάτος συνάντησε τους tour operators:  Αlpi Tour (με κίνηση 90.000 τουρίστες προς Ελλάδα το χρόνο), Settemari (35.000), Eden (35.000), Mediterraneo (15.000), Well Tours (13.000), καθώς και τις ανερχόμενες Viaggi de Tourchese και Marevero. Ο πρόεδρος της Ένωσης των Ιταλών Tour Operator (ASTOI) κ. Ρομπέρτο Κορμπέλα δήλωσε  ότι οι Ιταλοί τουρίστες θα έρθουν και φέτος στην Ελλάδα, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Επισημαίνεται ότι περίπου 1,3 εκατομμύρια Ιταλοί επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας ενώ χαρακτηριστικό της Ιταλικής Αγοράς είναι τα δεκάδες μικρά τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται με προορισμό την Ελλάδα.
Ο κ. Αλιβιζάτος έδωσε συνεντεύξεις σε ιταλικά μέσα (Canale Italia, Odeon, TG 24, Made in Italy TV, Marco Polo TV, TTG ITALIA, Republica, καθώς και σε σειρά τουριστικών περιοδικών και εφημερίδων), προκειμένου να προωθήσει την ευρεία γκάμα των διάφορων μορφών τουρισμού που παρέχει η χώρα μας, αλλά και να τονίσει ότι τα τελευταία γεγονότα που αμαύρωσαν την εικόνα της Αθήνας αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. “Η Ελλάδα ήταν και εξακολουθεί να είναι μια φιλική, φιλόξενη και ασφαλής χώρα για τους επισκέπτες της. Το τουριστικό προιόν που προσφέρει είναι το πλέον ανταγωνιστικό από πλευράς κόστους και ποιότητας», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.
Στο περιθώριο της έκθεσης ο κ. Αλιβιζάτος χαιρέτισε την πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Μιλάνου που σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών της  Brera υπό την αιγίδα του Δήμου του Μιλάνου να αφιερώσουν μια εβδομάδα στην Ελλάδα, με ανάλογη διακόσμηση των βιτρινών, πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσφορά ελληνικών προϊόντων και κρασιού διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην έκθεση ο κ. Αλιβιζάτος συναντήθηκε με τον κ. Αντόνιο Ταγιάνι, αντιπρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής, τον Πρόεδρο της Περιφέρειας της Λομβαρδίας κ. Ροβέρτο Φορμιγκόνι, τον Αρμόδιο σε θέματα Τουρισμού της Επαρχίας του Μιλάνου κ. Στέφανο Μπολονίνι, τον Υπουργό Τουρισμού της Σταυρούπολης (Ρωσία) κ. Αντρέι Σκρίπνικ και τον Δήμαρχο Μιλάνου κ. Τζουλιάνο Πισαμπία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.