Αρχική Γαστρονομία O Υφυπουργός Γ. Νικητιάδης στη συνάντηση φορέων για τη διεκδίκηση του 37ου...

O Υφυπουργός Γ. Νικητιάδης στη συνάντηση φορέων για τη διεκδίκηση του 37ου Διεθνούς Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων

Τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εξέφρασε ο Υφυπουργός Γ. Νικητιάδης, σχετικώς με τη διεκδίκηση της διοργάνωσης του 37ου Διεθνούς Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (WACS – World Association of Chefs Societies) το 2016 στην Αθήνα, στη συνάντηση των αρμόδιων φορέων, χθες, Τρίτη 21, Φεβρουαρίου. Ο κ. Νικητιάδης χαρακτήρισε πρόκληση την υποψηφιότητα της Αθήνας για το σημαντικό διεθνές συνέδριο στο οποίο θα συμμετάσχουν αναγνωρισμένοι σεφ και διακεκριμένοι επαγγελματίες του κλάδου καθώς η WACS απαρτίζεται από 87 εθνικές ομοσπονδίες αρχιμαγείρων. Ο Υφυπουργός τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει θετική κατάληξη στο τελικό στάδιο της διεκδίκησης που θα διεξαχθεί στη Daejeon της Κορέας όπου και θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Αθήνας και των συνυποψήφιων Κωνσταντινούπολης και Κέιπ Τάουν κατά τη διάρκεια του 35ου Συνεδρίου της WACS (1 & 5 Μαΐου).

Ο κ. Νικητιάδης εμφανίστηκε σίγουρος για την αναστροφή του κλίματος για τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο και για τη βελτίωση της εικόνας της Αθήνας στις διεθνείς τουριστικές αγορές μετά την επίτευξη της συμφωνίας στο Eurogroup για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κάλεσε τους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν το κύμα συμπάθειας που εκδηλώνεται παγκοσμίως για την Ελλάδα και να υπενθυμίσουν στη διεθνή γαστρονομική κοινότητα το μοναδικό πολιτιστικό πλούτο μας.

Στη συνάντηση για την προετοιμασία της ελληνικής υποψηφιότητας συμμετείχαν, εκτός από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, κ. Καρούμπας, η Γενική Διευθύντρια Προβολής του ΕΟΤ, κ. Δέδε, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Athens Convention Bureau, κ. Γαληνός, ο Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Χονδρογιάννης, ο Πρόεδρος του International Chamber of Commerce HELLAS, κ. Βερνίκος, το μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Τετράδη, η Διευθύντρια της HAPCO, κ. Μαστρονικολή , οι εκπρόσωποι του HATTA, κ.κ Τσιλίδης, Κοντός, η Area Manager του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, κα Ρωμανίδου, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής, κ. Βασιλικός καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων.  

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει διεξαχθεί ποτέ σε ευρωπαϊκή πόλη της Μεσογείου και αναμένεται να αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για την ελληνική γαστρονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.