Αρχική Αεροπορικά Νέα H Malev κατέρρευσε – Διέκοψε τις πτήσεις της από τη Παρασκευή 3,...

H Malev κατέρρευσε – Διέκοψε τις πτήσεις της από τη Παρασκευή 3, Φεβρουαρίου, 2012

H Ουγγρική αεροπορική εταιρεία, Malev ανέστειλλε τη λειτουργία της….
Στις 05.00 GMT της 3ης Φεβρουαρίου… μετά από 66 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, η Malev, ανακοίνωσε πως δεν θα απογειωθούν τα αεροπλάνα της ….

Είναι η δεύτερη αεροπορική εταιρεία μετά την κατάρρευση της Spanair στην ίδια εβδομάδα.

Μετά την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιστρέψει, τις διάφορες κρατικές ενισχύσεις που έλαβε από το 2007 έως και το 2010, η αεροπορική εταιρεία είχε προβλήματα ρευστότητας. Οι εν λόγω ενισχύσεις ανέρχονται σε 38 δισεκατομμύρια φιορίνια (130 εκατομμύρια ευρώ), ποσό ίσο προς το σύνολο των εσόδων της εταιρείας το 2010.

Η Malev απασχολούσε 2.600 άτομα και κάλυπτε το 40 τοις εκατό των εσόδων του αεροδρομίου της  Βουδαπέστης.

Από τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας, δήλωσαν, ότι ο άμεσος λόγος για την κατάρρευση ήταν η απαίτηση προκαταβολών από τους προμηθευτές της.

Ο Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε, μετά από την κράτηση δύο αεροπλάνων της Malev στο εξωτερικό, ένα στο Τελ Αβίβ, και το άλλο στην Ιρλανδία, λόγω των χρεών της Malev.

Την Πέμπτη, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έκανε προσπάθειες να προστατεύσει την αεροπορική εταιρεία, από τις αξιώσεις των πιστωτών.

Προβλήματα με όσους επρόκειτο να ταξιδέψουν με τη Malev και έχουν βγάλει τα εισιτήρια τους.

Η Ryanair, Wizz Air, η airberlin και άλλες εταιρείες χαμηλού κόστους αύξησαν άμεσα τις πτήσεις τους από Βουδαπέστη.

Η Ryanair ανακοίνωσε 26 νέα δρομολόγια από τη Βουδαπέστη την Παρασκευή σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί από την διακοπή των πτήσεων της Malev.

Η Wizz Air προσφέρθηκε να πουλήσει 50.000 εισιτήρια για 9.900 φιορίνια ($ 45) για όσους έχουν εισιτήρια της Malev για  τη χειμερινή περίοδο, καθώς και την αύξηση του στόλου της στη Βουδαπέστη από 3 σε 5 αεροπλάνα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καταναλωτών ζητά, η επικαιροποίηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με τα αεροπορικά ταξίδια, να περιλαμβάνει υποχρεωτική εγγύηση για τις πτωχεύσεις των αεροπορικών εταιρειών.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.