Αρχική Επικαιρότητα Υπογραφή αποφάσεων για τη λειτουργία 30 λατομικών επιχειρήσεων

Υπογραφή αποφάσεων για τη λειτουργία 30 λατομικών επιχειρήσεων

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προχώρησε χθες στην τακτοποίηση ενός μακροχρόνιου ζητήματος που δυσχέραινε την επιχειρηματικότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και προκαλούσε σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους του νομού.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις για την αδειοδότηση λειτουργίας, από πλευράς αρχαιολογικής νομοθεσίας, 30 λατομικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου, έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ολοκληρώνοντας διαδικασίες που σε κάποιες περιπτώσεις είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2007-2008.
Η ολοκλήρωση αυτής της διοικητικής διαδικασίας, σε συνέχεια της οριοθέτησης των Ζωνών Α και Β Προστασίας του αρχαιολογικού χώρου του Παγγαίου (ΦΕΚ 361/τ.Α.Α.Π./30.12.2012), επιτρέπει την έναρξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε μια εποχή δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, ειδικά δε για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.