Αρχική Φορείς Το λιμάνι του Πειραιά. Έκδοση βιβλίου της κ. Α.Παρδάλη με πρόλογο του...

Το λιμάνι του Πειραιά. Έκδοση βιβλίου της κ. Α.Παρδάλη με πρόλογο του κ. Γ. Ανωμερίτη

ΟΛΠΈνα σημαντικό βιβλίο της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Αγγελικής Παρδάλη με τίτλο «Το λιμάνι του Πειραιά. Διαχρονικοί μετασχηματισμοί και η αναπτυξιακή του συμβολή», εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Σταμούλη Α.Ε.» με πρόλογο του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη.  
      Πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο με πλήθος πινάκων, στοιχείων και διαγραμμάτων περιγράφει τη συμβολή του Λιμένα Πειραιά στην Ελληνική Οικονομία, τον ευρύτερο Πειραιά και την Αττική. Παράλληλα εξειδικεύει τις χρονικές περιόδους εξέλιξης της οργάνωσης του λιμανιού από το «Μωλικό Ταμείο» (1836-1848) έως το σημερινό σύγχρονο Οργανισμό Λιμένα Πειραιά. Με καταγραφή στατιστικών πινάκων καταδεικνύεται η επίδραση του Ο.Λ.Π. σ’ όλους τους κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας, την ανάπτυξη της ναυτιλίας και της λιμενικής βιομηχανίας. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου με σχόλια και πλούσια βιβλιογραφία καταγράφεται η μεταμόρφωση του μικρού τοπικού λιμανιού, το οποίο αρχικά ήταν Υπολιμεναρχείο του Λιμεναρχείου Ύδρας, σε Εθνικό Λιμάνι και διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.
     Το βιβλίο αυτό, αν και επιστημονικό, πανεπιστημιακό σύγγραμμα αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του «Ιστορικού Αρχείου Ο.Λ.Π.» για τη συλλογή ιστορικών στοιχείων και πρωτογενούς υλικού καθώς και την προβολή της αναπτυξιακής συμβολής του Λιμένα Πειραιά στην Εθνική Οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.