Home Τουρισμός Συνεργασία Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής – Turkish Airlines

Συνεργασία Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής – Turkish Airlines

Την έναρξης της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν, μέσω συνέντευξης Τύπου, στο ξενοδοχείο Holiday Inn Istanbul, η Turkish Airlines και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής. Οι δύο πλευρές ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να προωθηθεί και να συνδεθεί ο νομός της Χαλκιδικής, μέσω της πόλης της Θεσσαλονίκης, τόσο με την γείτονα χώρα όσο και  με το σύνολο των 189 προορισμών της THY.

Η έναρξη της συνεργασίας, θα αποφέρει οφέλη στις δύο πλευρές τόσο σε τουριστικό, όσο και σε εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο, ενώ η προβολή του νομού της Χαλκιδικής θα συμβάλλει στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας, μέσω των πτήσεων της Turkish Airlines.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής ευχαρίστησε την THY για την προσπάθεια που καταβάλλει στην προώθηση της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής, μέσω του δικτύου της, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, κ. Ιωάννη Γιώργο να απονέμει τιμητική πλακέτα, στον Διευθυντή της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, κ. Ουτκού Γιαζάν.

Παράλληλα, η Turkish Airlines συνέβαλλε στην πραγματοποίηση του ταξιδιού της 28μελούς αποστολής, της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης καθώς και δημοσιογράφων από τη Βόρεια Ελλάδα που ταξίδεψαν από την Θεσσαλονίκη με την THY, για να συμμετάσχουν στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ, που πραγματοποιείται στην Τουρκία.

O Διευθυντής της THY στη Θεσσαλονίκη, κος Ουτκού Γιαζάν, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεργασία:
«Η κοντινή απόσταση της Χαλκιδικής με τη Θεσσαλονίκη, την οποία συνδέουμε με 4 εβδομαδιαίες πτήσεις, και που πολύ σύντομα θα συνδέουμε με 6, η πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση της περιοχής αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για έναν ανεξερεύνητο, για την Τουρκική αγορά, προορισμό, μας κάνει να πιστεύουμε ότι με την παρούσα συνεργασία μπορούμε να επιτύχουμε πολλά.
Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια που κάνουμε στην Ελλάδα, τους τοπικούς φορείς. Σήμερα κάνουμε ενα μικρό βήμα, προωθώντας στα Τουρκικά ΜΜΕ τη Χαλκιδική, ως έναν ιδανικό προορισμό, όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες των διακοπών, αλλά και ως έναν προορισμό που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη, όλες τις ημέρες του χρόνου, σε τουριστικό, εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Οι αεροπορικές εταιρείες δεν μεταφέρουν απλώς επιβάτες. Μεταφέρουν νοοτροπίες, πολιτισμούς, ανθρώπους. Η συνεργασία μας με τους φορείς της Χαλκιδικής μπορεί να φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα, αρκεί να στηριχθεί στη φιλία, την ειλικρίνεια και την ελπίδα.
Για αυτό και η THY σε μια περίοδο που άλλες αεροπορικές εταιρείες αποσύρονται από τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, επενδύει στη Βόρεια Ελλάδα».

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κος Γρηγόρης Τάσιος, πρόσθεσε από την πλευρά του:
«Η Χαλκιδική είναι μια τουριστική περιοχή που διαθέτει 80.000 κλίνες, οι μισές από τις οποίες αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες. Είναι η γενέτειρα του Αριστοτέλη, ενώ το όρος Άθως έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO  ως ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της ανθρωπότητας. Ολα αυτά, σε απόσταση μόλις 60 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Στόχος μας είναι να προβληθεί ο τόπος μας σε νέες και δυναμικές αγορές, όπως είναι η Τουρκία. Χάρη στην πτήση της Turkish Airlines, η πρόσβαση γίνεται πολύ εύκολη και ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εταιρεία που ποντάρει πάνω στις προοπτικές της Χαλκιδικής».

Ο Αντιπεριφερειάρης Χαλκιδικής, κος Ιωάννης Γιώργος, ανέφερε σχετικά με την συνεργασία:
«Το μικρό βήμα που κάνουμε με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλο άλμα, προκειμένου να γίνει η Χαλκιδική γνωστή στη μεγάλη αγορά της Τουρκίας αλλά και σε άλλες χώρες. Με  τις πτήσεις της THY, ο περιούσιος τόπος της Χαλκιδικής «ανοίγεται» σε μια αγορά 17 εκ., όχι μόνο σε τουριστικό αλλά και σε εμπορικό επίπεδο. Στόχος, εκτός του προφανούς της ανάπτυξης του τουρισμού, είναι να αναπτύξουμε εμπορική δράση με βάση τη μεγάλη γκάμα προϊόντων που παράγει η Χαλκιδική, αλλά και να δώσουμε σε επισκέπτες από άλλες χώρες την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά μια ιστορία 2.700 ετών.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον διευθυντή της THY και στο πρόσωπό του όλη την εταιρεία και ευελπιστούμε σε σημαντικά θετικά αποτελέσματα».

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, κος Γιώργος Θωμασούλης ανέφερε:
«Έχω την πεποίθηση ότι το πρώτο βήμα που γίνεται εδώ είναι πολύ σημαντικό. Από την πλευρά μας θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο: απευθυνθήκαμε σε μια μεγάλη αγορά, τυπώνοντας και διανέμοντας ένα φυλλάδιο στην Τουρκική γλώσσα, που εξηγεί πώς η Χαλκιδική μπορεί να αποτελέσει έναν ιδανικό προορισμό για όλους τους μήνες του χρόνου. Η βοήθεια της ΤΗΥ σε αυτό είναι πολύ σημαντική, αφού επενδύει στην δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης των Τούρκων αλλά και των ταξιδιωτών από άλλες χώρες».

 

Σας παραθέτουμε τις λεζάντες των επισυναπτόμενων φωτογραφιών:       
ΤΗΥ_Halkidiki Tourism Organization 1: Ο Αντιπεριφερειάρης Χαλκιδικής, κος Ιωάννης Γιώργος απονέμει τιμητική πλακέτα, στον Διευθυντή της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, κ. Ουτκού Γιαζάν
ΤΗΥ_Halkidiki Tourism Organization 2: Από αριστερά: ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κος Γρηγόρης Τάσιος, ο Διευθυντής της THY στη Θεσσαλονίκη, κος Ουτκού Γιαζάν και ο Αντιπεριφερειάρης Χαλκιδικής, κος Ιωάννης Γιώργος
 

1 COMMENT

  1. ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ
    ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΨΕΙ ?
    ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΜΑΣ ΜΕΡΗ . ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΚΑΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ?
    ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.