Αρχική Τουρισμός Συνεδρίαση για τη προώθηση του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στη ρωσική αγορά...

Συνεδρίαση για τη προώθηση του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στη ρωσική αγορά πραγματοποιήθηκε υπό τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη

Για πρώτη φορά η προώθηση του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στη ρωσική αγορά θα πραγματοποιηθεί με οργανωμένη προσπάθεια Πολιτείας, Εκκλησίας και τουριστικών φορέων,  όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης 14, Φεβρουαρίου, 2012, της αρμόδιας άτυπης επιτροπής, υπό τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη.  Ειδικώς, θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας από τους συμμετέχοντες φορείς με στόχο την καλύτερη δυνατή ελληνική προβολή στη μεγάλη τουριστική έκθεση που διοργανώνεται τον Μάρτιο στη ρωσική πρωτεύουσα από την Κυβέρνηση της Μόσχας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του Υφυπουργού κ Γιώργου Νικητιάδη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κκ. Χρυσόστομος (πρώην Ζακύνθου & Στροφάδων), ο  Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκηνυματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Πατέρας Σπυρίδων Κατραμάδος, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, Αντιπρόσωπος Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, Ιερομόναχος Γέρων Νικόδημος, ,ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Επαρχίας Κρήτης εις Ηράκλειον (Εκκλησία της Κρήτης), Αρχιμανδρίτης Πατέρας Τίτος Ταμπακάκης, ο σύμβουλος του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου κ. Γεώργιος Κοκορέλης, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Δρακόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Χαλκιδικής και εκπρόσωπος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο Διευθυντής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γιώργος Αμβράζης, το μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, κ. Νίκος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάτμου κ. Γιάννης Σκεμπές και η Διευθύντρια Διεύθυνσης Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης του Ε.Ο.Τ , κ. Αγγελική Βαρελά.
Η Άτυπη Γνωμοδοτική Επιτροπή για την ανάπτυξη του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού εξέτασε αναλυτικώς τα παρακάτω θέματα:
Τη συγκροτημένη παρουσία της Ελλάδας στην τουριστική έκθεση της Μόσχας που πραγματοποιείται τον Μάρτιο από την Κυβέρνηση της Μόσχας.
Την οργάνωση συνέντευξης τύπου που θα παραχωρηθεί στα ρωσικά Μ.Μ.Ε  για να παρουσιαστούν τα θρησκευτικά- προσκυνηματικά μνημεία της χώρας μας.
Επαφές με μεγάλους και εξειδικευμένους στον θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό tour operators.
Συναντήσεις με εκκλησιαστικούς και τουριστικούς φορείς για την προώθηση του ελληνικού θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού.     

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.