Αρχική Ενέργεια Προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη 4 ακόμα ξενοδοχεία για το «χαράτσι» της ΔΕΗ!

Προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη 4 ακόμα ξενοδοχεία για το «χαράτσι» της ΔΕΗ!

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγαν, αυτή τη βδομάδα, ακόμη δύο ξενοδοχειακές εταιρείες, που λειτουργούν 4 ξενοδοχειακές μονάδες σε Ρόδο, Φαληράκι και Νότια Ρόδο, κατά της ΔΕΗ, καταγγέλλοντας ότι τους καταλογίστηκε το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) επί λανθασμένων τετραγωνικών μέτρων και με λανθασμένες τιμές ζώνης!

H πρώτη αίτηση αφορά ξενοδοχειακή μονάδα που λειτουργεί στο κέντρο της πόλης, δομημένης επιφάνειας 24.441 τ.μ.. Από την επιφάνεια αυτή ποσοστό 35%, που αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, απαλλάσσεται από τον υπολογισμό του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών. Η εταιρεία επισημαίνει ότι η επιφάνεια του συγκεκριμένου ξενοδοχείου για τον υπολογισμό του τέλους ανέρχεται σε 15.886,65τ.μ..

Τονίζει ότι με την έκδοση του πρώτου λογαριασμού της ΔΕΗ, στον οποίο συμπεριλαμβανόταν το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. και ετύγχανε πληρωτέος στις 30/12/2011, διαπιστώθηκε ότι αυτός ήταν λανθασμένος και συγκεκριμένα είχε υπολογίσει το έκτακτο τέλος σε 24.441 τ.μ. αντί των ορθών 15.886,65τ.μ. και με τιμή ζώνης το ποσό των 362,75 €, με πληρωτέο ποσό για το έκτακτο τέλος το εξωφρενικό ποσό των 97.764€ και για τις δύο δόσεις.

Αμέσως υπέβαλε αίτηση για τη διόρθωση των λανθασμένων στοιχείων των τετραγωνικών μέτρων και της τιμής ζώνης, διορθώσεις οι οποίες ναι μεν καταχωρήθηκαν αμέσως στους υπολογιστές της ΔΕΗ, πλην όμως δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την έκδοση των επομένων λογαριασμών, με αποτέλεσμα και στους νέους λογαριασμούς να καλείται να καταβάλει για το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ποσό αποδεδειγμένα εσφαλμένο, υπέρογκο, μη έχον καμία σχέση με την πραγματικότητα και σε κάθε περίπτωση μη αμφισβητούμενο ακόμη και από την ίδια την ΔΕΗ, αφού έχει εκδοθεί κατόπιν αυταπόδεικτων λαθών με συνέπεια ο λογαριασμός κατανάλωσης ρεύματος του ξενοδοχείου να ανέρχεται σε 196.996 ευρώ (όπου συμπεριλαμβάνονται και οι δύο δόσεις του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2011 ύψους 97.764ευρώ).

Η δεύτερη αίτηση της ξενοδοχειακής εταιρείας αφορά μονάδα της που βρίσκεται στο Κιοτάρι. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει δομημένη επιφάνεια 9.525 τ.μ., από την οποία επιφάνεια ποσοστό 35% αφορά τους κοινόχρηστους χώρους. Η επιφάνεια για τον υπολογισμό του τέλους ανέρχεται σε 6.191,25τ.μ. Το τέλος στο συγκεκριμένο λογαριασμό ανήλθε στο εξωφρενικό ποσό των 40.005 € και για τις δύο δόσεις.

Η εταιρεία διόρθωσε το λάθος με αίτησή της στη ΔΕΗ πλην όμως οι διορθώσεις δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την έκδοση των επομένων λογαριασμών, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός κατανάλωσης ρεύματος του ανωτέρω ξενοδοχείου να ανέρχεται σε ποσό 189.274 ευρώ όπου συμπεριλαμβάνονται και οι δύο δόσεις του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2011 ύψους 40.005 ευρώ.

Η τρίτη αίτηση της ίδιας εταιρείας αφορά μονάδα της στην περιοχή του Ασκληπιείου δομημένης επιφάνειας 11.500 τ.μ., από την οποία ποσοστό 35% αφορά τους κοινόχρηστους χώρους. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ που περιλάμβανε το τέλος ήταν ομοίως λανθασμένος καθώς είχε υπολογιστεί σε επιφάνεια 11.500 τ.μ. αντί των ορθών 7.475 τ.μ. και με τιμή ζώνης το ποσό των 246,04€, με πληρωτέο για το έκτακτο τέλος το εξωφρενικό ποσό των 46.000€ και για τις δύο δόσεις.

Η ξενοδοχειακή εταιρεία προέβη σε σχετική διόρθωση που ενώ έγινε δεκτή δεν αναμόρφωσε τους νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να καλείται να της καταβάλει 190.419 ευρώ (όπου συμπεριλαμβάνονται και οι δύο δόσεις του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2011 ύψους 46.000 ευρώ).

Η τέταρτη αίτηση υποβλήθηκε από άλλη ξενοδοχειακή εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Φαληράκι με μονάδα συνολικής δομημένης επιφάνειας 11.704 τ.μ., από την οποία ποσοστό 35% αφορά τους κοινόχρηστους χώρους. Η ξενοδοχειακή εταιρεία διαπίστωσε ομοίως ότι ο υπολογισμός του τέλους ήταν λανθασμένος και προέβη σε διόρθωση στη ΔΕΗ.

Καλείται συγκεκριμένα να καταβάλει το έκτακτο τέλος σε 11.704 τ.μ. αντί των ορθών 7607,6 τ.μ. και με τιμή ζώνης το ποσό των 474,43€ αντί του ορθού των 315,15€, με πληρωτέο ποσό για το έκτακτο τέλος το εξωφρενικό ποσό των 57.120€ και για τις δύο δόσεις.

Ο λογαριασμός κατανάλωσης ρεύματος του ξενοδοχείου ανέρχεται σε ποσό 226.275 ευρώ (όπου συμπεριλαμβάνονται και οι δύο δόσεις του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2011 ύψους 57.120 ευρώ).

Και οι δύο ξενοδοχειακές εταιρείες ζητούν να διαταχθεί ως πρόσφορο ασφαλιστικό μέτρο η απαγόρευση της διακοπής της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους και την έκδοση σχετικής προσωρινής διαταγής.

Τις ξενοδοχειακές εταιρείες εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Κ. Σαρρής.

Πηγή: Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.