Αρχική Γαστρονομία Ξεκινά αύριο 15, Φεβρουαρίου, το συνέδριο IMIC 2012: Τουρισμός και γαστρονομία στο...

Ξεκινά αύριο 15, Φεβρουαρίου, το συνέδριο IMIC 2012: Τουρισμός και γαστρονομία στο προσκήνιο

Ξεκινά αύριο 15, Φεβρουαρίου, το συνέδριο IMIC 2012: Τουρισμός και γαστρονομία στο προσκήνιοΑφιερωμένο στην καίρια σχέση της γαστρονομίας με τον τουρισμό

Ο παγκόσμιος τουρισμός είναι στη μέση μιας απίστευτης στροφής στον τρόπο που οι άνθρωποι προγραμματίζουν σήμερα τις διακοπές τους. Ο σύγχρονος τουρίστας απαιτεί ολοένα και περισσότερο αυθεντικές εμπειρίες στα ταξίδια του και όχι απλά το παραδοσιακό στερεότυπο «ήλιος και θάλασσα». Τα τελευταία χρόνια, σημειώνεται επίσης αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξιδιωτικές εμπειρίες που σχετίζονται με τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.

Η χώρα μας θα μπορούσε να αποτελεί παγκόσμιο γαστρονομικό προορισμό, αλλά δεν έχουμε καταφέρει ως σήμερα να πλησιάσουμε αυτό το στόχο. Το 8ο Συνέδριο της γνωστής σειράς IMIC με θέμα «Τουρισμός και Γαστρονομία στο Προσκήνιο» που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Φεβρουαρίου 2012, στο Ledra Marriott, τολμά να αφιερώσει τα θέματα του στην πολύ σημαντική σχέση της γαστρονομίας με τον τουρισμό.

Περισσότεροι από 30 Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα προσεγγίσουν πολύπλευρα το θέμα. Ειδικοί επιστήμονες, marketers, εστιάτορες, σεφ, δημοσιογράφοι, παραγωγοί και πολλοί άλλοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα σε εισηγήσεις και σε στρογγυλά τραπέζια και θα διερευνήσουν τρόπους και πρακτικές ανάδειξης της γαστρονομικής κληρονομιάς και των προϊόντων κάθε τόπου και ταυτόχρονα προσέλκυσης περισσότερων και «ποιοτικότερων» τουριστών. Στα θέματα του συνεδρίου περιλαμβάνονται η «επικοινωνία της γαστρονομίας», το «ελληνικό πρωινό στα ξενοδοχεία», ο «οινικός τουρισμός», η «σχέση βιωσιμότητας και ποιότητας» και άλλα πολλά.

Το IMIC πλαισιώνεται και φέτος, για τρίτη χρονιά, από το 2012 Athens Tourism Symposium που διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Πάτρας και την Ηλιότοπος Συνέδρια. Πρόκειται για το καθιερωμένο επιστημονικό συνέδριο τουρισμού που θα διεξαχθεί στις ίδιες ημέρες, στον ίδιο χώρο, παράλληλα με το IMIC 2012 και θα έχει ως θέμα του “International Congress on Current Trends in Tourism Management and Tourism Policy”.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το IMIC 2012 και το 2012 Athens Tourism Symposium υπάρχουν στο δικτυακό τόπο imic2012.conferences.gr και ats.conferences.gr αντίστοιχα.

Το IMIC είναι ένα από τα πλέον γνωστά και καθιερωμένα διεθνή συνέδρια στο χώρο του τουρισμού τα οποία πραγματοποιούνται στη χώρα μας, με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων και των επιχειρήσεων του τουρισμού, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού/Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων/Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ και του Athens Convention Bureau.

To IMIC 2012 θα είναι για δεύτερη χρονιά μία ανθρακικά ουδέτερη και φιλική προς το κλίμα εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και για τις δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου ή επικοινωνείστε με την εταιρεία Ηλιότοπος: imic@heliotopos.net.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.