Αρχική Μουσεία Ξεκίνησαν τα έργα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πρώην εργοστάσιο ΦΙΞ

Ξεκίνησαν τα έργα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πρώην εργοστάσιο ΦΙΞ

επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου στο εργοτάξιο του πρώην εργοστασίου ΦΙΞΠραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 12.00 στο εργοτάξιο του πρώην εργοστασίου ΦΙΞ επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος συνοδευόταν από τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΤ κυρία Λίνα Μενδώνη, τον Προϊστάμενο της ΕΥΠΟΤ κύριο Παναγιώτη Νταή και την Αναπληρώτρια της ΕΥΠΟΤ κυρία Ελένη Τσίρου. Η Διευθύντρια του Μουσείου κυρία Άννα Καφέτση κατά την περιήγηση στο εργοτάξιο ενημέρωσε τον Υπουργό για το κτιριολογικό πρόγραμμα και την εξέλιξη των εργασιών που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας κύριος Παναγιώτης Μαλαμίτσης ενημέρωσε τον Υπουργό για τα συγκεκριμένα μέτωπα των εν εξελίξει εργασιών, όπως ρίψη μπετόν, αναστηλώσεις, καθαιρέσεις κ.ά. Παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΜΣΤ κκ. Νίκος Αλιβιζάτος και Νίκος Καλογεράς.
Το έργο «Μελέτη, Κατασκευή και Εξοπλισμός Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης» έχει ενταχθεί από το ΥΠΠΟΤ ως έργο γέφυρα στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος δήλωσε στο τέλος της επίσκεψης:
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι έχουν ξεκινήσει τα έργα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο έχουν δουλέψει πάρα πολλοί άνθρωποι, και όπως όλοι γνωρίζετε, διεκόπη αρκετές φορές για διάφορους λόγους, αλλά με την άγρυπνη δουλειά της κυρίας Καφέτση και του κυρίου Αλιβιζάτου, αλλά και των ανθρώπων του Υπουργείου Πολιτισμού, το έργο ξεκίνησε και πάλι και προχωρά σε γρήγορους ρυθμούς. Σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στην πόλη. Τα έργα που το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ είναι έργα – παρεμβάσεις στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας. Είναι έργα αναβάθμισης και δίνουν την ευκαιρία στον πολίτη να δει τη γειτονιά του και την πόλη του διαφορετικά, αλλά κάνουν την Αθήνα και έναν αξιόλογο τουριστικό προορισμό. Είμαστε, λοιπόν, ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεκίνησαν τα έργα στο ΦΙΞ.»

Η Διευθύντρια του Μουσείου κ. Άννα Καφέτση αφού ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το μουσειολογικό πρόγραμμα του κτιρίου, δήλωσε:
«Το ότι μέσα στην περίοδο κρίσης που περνάμε, ξεκίνησε και πάλι η κατασκευή του κτιρίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, φαντάζει ουτοπικό αλλά είναι αληθινό. Είναι ένα σημάδι ζωής και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία αλλά και μεγάλη ανακούφιση μετά 12 χρόνια από τότε που σχεδόν κάναμε «κατάληψη» του χώρου του πρώην εργοστασίου ΦΙΞ για να μπορέσει να ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα μουσείο που έλειπε δεκαετίες από την Αθήνα. Θα είναι ένα μινιμαλιστικό κτίριο, απλό και φιλικό, και είναι πραγματικά αγαθή τύχη το ότι γειτνιάζει με το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως και τους αρχαιολογικούς χώρους, είναι μόλις δύο βήματα, επιτρέποντας συνέργειες και συνεργασίες που γεφυρώνουν τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και τον σύγχρονο πολιτισμό με την κλασική αρχαιότητα και την όλη ιστορική μας διαχρονία.
Πιστεύω βαθιά ότι η εγκατάσταση και λειτουργία του Μουσείου στο τέλος του 2013 θα αλλάξει ριζικά το πολιτιστικό τοπίο στην Αθήνα, το ΕΜΣΤ στη νέα του στέγη θα παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη του σύγχρονου πολιτιστικού πόλου που τόσο χρειαζόμαστε στη χώρα μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.