Αρχική Ξενοδοχεία ΞΕΕ: Την αντίθεσή της εκφράζει η ξενοδοχειακή κοινότητα στη κατάργηση του Οργανισμού...

ΞΕΕ: Την αντίθεσή της εκφράζει η ξενοδοχειακή κοινότητα στη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας

ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος ΤσακίρηςΗ ανακοίνωση της κατάργησης του Οργανισμού Εργατικής Εστίας προκάλεσε την εύλογη αντίδραση της ξενοδοχειακής κοινότητας, η οποία εδώ και χρόνια είχε καταθέσει προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ορθολογική λειτουργία του οργανισμού, προκειμένου να γίνεται η καλύτερη αξιοποίηση των κοινωνικών πόρων προς όφελος τόσο των δικαιούχων τουριστών όσο και των σοβαρών επαγγελματιών του χώρου.
Είμαστε αντίθετοι στην ολοσχερή κατάργηση των λειτουργιών του οργανισμού, γιατί θεωρούμε ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί παντελώς το κοινωνικό έργο του οργανισμού σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που έχει να αντιπαλέψει η ελληνική οικογένεια χαμηλών εισοδημάτων. Είναι αναγκαίο επομένως να διατηρηθεί μόνο ο τομέας των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού με αυστηρές προϋποθέσεις συμμετοχής γι’ αυτούς που δεν διαθέτουν πραγματικά πόρους για ολιγοήμερες διακοπές.  Η διαμόρφωση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού για σύντομες διακοπές με κρατική ενίσχυση και συμμετοχή και του δικαιούχου τουρίστα θα αποτελέσει σημαντική συμβολή στα πληττόμενα στρώματα του ελληνικού πληθυσμού.
Σημειωτέον ότι ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας είναι ο μεγαλύτερος tour operator εσωτερικού τουρισμού και η προωθούμενη κατάργησή του θα δημιουργήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό εκτός από τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις και στα μικρά ξενοδοχεία πολλών προορισμών της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας τα οποία βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον κοινωνικό τουρισμό.
Το Ξ.Ε.Ε. είναι πρόθυμο να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού και λειτουργικού πλαισίου των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, αναλαμβάνοντας τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διατυπώσεων εκ μέρους των ξενοδοχείων και ενδεχομένως την υλοποίησή τους με τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, ώστε τα προγράμματα να τρέξουν με το ελάχιστο δυνατό κόστος και να υποστηριχθεί με αυτό τον τρόπο η συνέχιση των συμβάσεων που ήδη έχουν υπογραφεί με πολλά μικρά ξενοδοχεία, τα οποία θα αναγκαστούν να κλείσουν στην περίπτωση κατάργησής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.