Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Μισό εκατ. Ισπανοί κατέβηκαν στους δρόμους

Μισό εκατ. Ισπανοί κατέβηκαν στους δρόμους

Διαδήλωσαν ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας

Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν τη Κυριακή 19/2/2012, σε όλη τη χώρα κατά των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, που θεωρούν ότι θα πλήξουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, και κατά των περικοπών στις δαπάνες που υποστηρίζουν ότι καταστρέφουν το κράτος πρόνοιας.

Οι διοργανωτές, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων δήλωσαν ότι μέχρι και μισό εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν σε 57 πόλεις παρότι η ισπανική αστυνομία δεν έχει δώσει την δική της εκδοχή.

Στη Μαδρίτη διοργανώθηκε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση, σχεδόν πριν από πέντε χρόνια, και γέμισαν οι δρόμοι με ανθρώπους κάθε ηλικίας από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Aτότσα μέχρι την πλατεία Σολ στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η νέα συντηρητική κυβέρνηση της χώρας ξεκίνησε την τετραετή θητεία της τον Δεκέμβριο με περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων που, μέχρι σήμερα, φθάνουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή http://www.newsbeast.gr/world/arthro/305976/miso-ekat-ispanoi-katevikan-stous-dromous/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.