Αρχική Τουρισμός Θετικά μηνύματα για τον Κυπριακό τουρισμό από τη ρωσική αγορά

Θετικά μηνύματα για τον Κυπριακό τουρισμό από τη ρωσική αγορά

Την ελπίδα ότι οι αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία στην Κύπρο το 2012 θα ξεπεράσουν τις 400.000, εκφράζει ο ΚΟΤ, ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη πτήσεων προς την Κύπρο από εφτά επιπλέον αεροδρόμια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το 2012 θα πραγματοποιούνται πτήσεις προς την Κύπρο από 16 συνολικά πόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα από Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Αικατερινούπολη, Ούφα, Ροστόφ, Νοβοσίμπιρσκ, Καζάν, Κρασνογιάσρκ, Σαμάρα, Νίζνι Νοβγκορόντ, Ομσκ, Τσελιαμπίνσκ, Τιουμέν , Κεμέροβο, Αρκαντζέλσκ, και Περμ.

Αντιπροσωπεία του ΚΟΤ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αλέκο Ορουντιώτη, επισκέφθηκε τη ρωσική πρωτεύουσα από τις 6 μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου και είχε συναντήσεις με τους κυριότερους τουριστικούς πράκτορες της ρωσικής αγοράς, τόσο από τη Μόσχα όσο και από την Αγία Πετρούπολη.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα, ο κ. Ορουντιώτης ανέφερε πως τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων ήταν πάρα πολύ ενθαρρυντικά και πως «η Κύπρος εξακολουθεί να διατηρεί τη δυναμική της σαν τουριστικός προορισμός για τη ρωσική αγορά, που είναι μια από τις κυριότερες αγορές προτεραιότητας για μας».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι τα καλά αποτελέσματα των τελευταίων δύο χρόνων θα συνεχιστούν και τα επόμενα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΟΤ, το 2011 υπήρξε μια αύξηση σχεδόν 50% στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία και το 2010 αύξηση επίσης 50%.

Συγκεκριμένα, το 2004 υπήρξαν 83.800 αφίξεις Ρώσων τουριστών, το 2005 97.000, το 2006 114.000, το 2007 145.000, το 2008 180.000, το 2009 148.000, το 2010 223.860 και το 2011 234.000.

«Από τα στοιχεία και από τις ενδείξεις που έχουμε πάρει από τις συζητήσεις που είχαμε με τους οργανωτές ταξιδιών, διαφαίνεται ότι το 2012 η αύξηση από τη ρωσική αγορά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και ευελπιστούμε ότι θα ξεπεράσουμε τις 400.000 αφίξεις», είπε ο κ. Ορουντιώτης.

Ανέφερε πως η ρωσική αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Κύπρο μετά τη βρετανική αγορά, αλλά είναι και μια αγορά «η οποία μέσα στα τελευταία τρία χρόνια παρουσίασε μιαν αλματώδη ανάπτυξη και υπάρχουν όλες οι προοπτικές για να φθάσουμε σε πολύ-πολύ μεγαλύτερους αριθμούς αφίξεων τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Ορουντιώτης είπε πως «οι πτήσεις από τη ρωσική αφορά αυξάνονται το 2012 με εφτά νέα δρομολόγια από εφτά νέα αεροδρόμια της ρωσικής επαρχίας”.

“Το 2011 πέταξαν προς την Κύπρο αεροπλάνα, εκτός από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, και από άλλα εφτά περιφερειακά αεροδρόμια. Ετσι τώρα συνολικά θα γίνονται πτήσεις από 16 πόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε.

Σημείωσε πως «αυτές οι νέες πτήσεις και τα νέα δρομολόγια δεν πρόκειται να γεμίσουν τα αεροπλάνα από μόνες τους, αλλά θα χρειαστεί σκληρή και επίμονη προσπάθεια από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού».

Πρόσθεσε πως θα πρέπει, μέσα στα περιορισμένα κονδύλια που έχει ο Οργανισμός, να κάνει εξοικονομήσεις για να καταφέρει να διαφημίσει την Κύπρο στις περιοχές από όπου θα υπάρχουν καινούργιες πτήσεις.

Πηγή: www.philenews.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.