Αρχική Τουρισμός Ελληνογερμανικό Φόρουμ για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού

Ελληνογερμανικό Φόρουμ για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού

Με θετικά μηνύματα για την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στη χώρα μας  διεξήχθη τη Δευτέρα 7, Φεβρουαρίου, 2011, το «Ελληνογερμανικό Φόρουμ για τον Τουρισμό» στη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή στο Βερολίνο, με συντονιστή τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδη.
Το ελληνογερμανικό  φόρουμ πραγματοποιήθηκε υπό την  αιγίδα των Προέδρων των δύο Κοινοβουλίων, Φ.Πετσάλνικου και N. Lammert, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό ενώ  συνδιοργανωτές ήταν  η  Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής και η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν  ο αρμόδιος για τον Τουρισμό Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας E. Burgbacher , ο υφυπουργός Εργασίας, εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση H.-J. Fuchtel, ο υφυπουργός Παιδείας T. Rachel και εκπρόσωποι γερμανικών τουριστικών φορέων.
Από ελληνικής πλευράς μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Γ.Γ Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής Γ.Πυργιώτης, ο Γ.Γ του ΕΟΤ Γ.Κολέτσος, η πρόεδρος και το μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Χ.Αράπογλου και Ό.Κεφαλογιάννη αντιστοίχως, ο πρόεδρος του Invest in Greece Α.Συγγρός, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Φ. Προβατάς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)  και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γ.Τελώνης. Στο ελληνογερμανικό φόρουμ για τον τουρισμό εκπροσωπήθηκαν και το υπουργείο Παιδείας, ο δήμος Αθηναίων, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες.
Στο πλαίσιο της βελτίωσης της ελληνογερμανικής εταιρικής σχέσης και της καλύτερης συνεργασίας των αρμόδιων τουριστικών φορέων συζητήθηκαν και εξετάστηκαν τα παρακάτω θέματα:

-Η δημιουργία διμερούς επιτροπής διαχείρισης κρίσεων που θα λειτουργεί και στις δύο χώρες με σκοπό την ενίσχυση του τουρισμού
-Η επεξήγηση του υφιστάμενου νομοθετικού και χρηματοδοτικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας.
-Η παρουσίαση συγκεκριμένων επενδυτικών ευκαιριών σε θεματικές ενότητες τουριστικού ενδιαφέροντος
-Η ανάπτυξη δράσεων μαθητικού και φοιτητικού τουρισμού αλλά και άλλων θεματικών τουριστικών δραστηριοτήτων.
-Οι διαδημοτικές συνεργασίες για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η δημιουργία δύο ομάδων εργασίας, με συμμετοχή του ΕΟΤ και ιδιωτών, για την προβολή και την προώθηση του τουρισμού καθώς και για την αναζήτηση νέων τουριστικών προορισμών.
Τα συμπεράσματα του ελληνογερμανικού φόρουμ για τον τουρισμό ανακοινώθηκαν σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σε γερμανικά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης, οι Υφυπουργοί Γ.Νικητιάδης,  Ε.Burgbacher και H.-J. Fuchtel.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΑΙ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
    ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ Π.Χ. ΜΙΑ “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟ ΣΚΩΛ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΩΛ
    ΦΙΛΙΚΑ ΕΝ ΣΚΩΛ
    ΜΙΧΑΛΗΣ Χ ΚΩΒΑΙΟΣ

  2. Υπήρχε τάχα καμιά περίπτωση να μην έχει θετική έκβαση ένα τέτοιο φόρουμ; Φυσικά και θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για επενδύσεις στον ελληνικό τουριστικό χώρο. Εμ shampoo εμ conditioner, και δεν θα πάρουν; Greifen Sie zu Leute! Εδώ μιλάμε για εκποίηση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.