Αρχική Επικαιρότητα Το Αφγανιστάν ανοίγει Πρεσβεία στην Αθήνα

Το Αφγανιστάν ανοίγει Πρεσβεία στην Αθήνα

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια καθημερινής εισόδου Αφγανών παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και την συσσώρευση και εγκλωβισμό τεραστίου αριθμού αυτών στην χώρα μας η αφγανική κυβέρνηση αποφάσισε να λειτουργήσει από το Μάρτιο, μια πρεσβεία στην Αθήνα, ώστε να βοηθηθούν με τη χορήγηση κανονικού διαβατηρίου χιλιάδες Αφγανοί που βρίσκονται στην Ελλάδα παρανόμως, αναζητώντας στην Ευρώπη μια καλύτερη ζωή.

Οι Αφγανοί παράνομοι μετανάστες ακόμα και αν επιθυμούσαν να βγάλουν διαβατήριο δεν μπορούν αφού η πλησιέστερη πρεσβεία στην Ελλάδα βρίσκεται στην Ρώμη στην Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα όλοι σχεδόν οι Αφγανοί που εισέρχονται στην Ελλάδα δεν διαθέτουν διαβατήριο αφού είτε το πετάνε πριν εισέρθουν είτε κατάσχεται από το τουρκικό παρακράτος με απώτερο σκοπό τον εγκλωβισμό των ανθρώπων αυτών στην Ελλάδα αφού χωρίς διαβατήριο δεν μπορούν να ταξιδέψουν ούτε πίσω στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου 30% του συνόλου των μεταναστών το 2010 ήταν Αφγανοί περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι, διεσπαρμένοι συνολικά σε 75 κράτη με ένα σημαντικό αριθμό από αυτούς να έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα. Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιες αρχές να μην έχουν πια ως δικαιολογία την ανυπαρξία μίας αφγανικής διπλωματικής αρχής στην Αθήνα για τη δραματική καθυστέρηση των απελάσεων των Αφγανών παράνομων μεταναστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.