Αρχική Επικαιρότητα Τάσεις spa 2012

Τάσεις spa 2012

Τάσεις spa 2012Ανακοινώθηκαν οι τάσεις spa 2012, από την SpaFinder, η οποία κάθε χρόνο προβλέπει και δημοσιεύει τις ανερχόμενες τάσεις στο χώρο των spa, παγκοσμίως. Η μελέτη αυτή παρουσιάζει τις δέκα επικρατέστερες τάσεις που θα καθορίσουν τον κόσμο των spa και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τους επιχειρηματίες του κλάδου.
 
Οι 10 τάσεις spa 2012, είναι οι ακόλουθες:

Τάσεις spa 2012 # 1 – Θεραπευτικές αγωγές για τα πόδια

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής, έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για στροφή σε ενναλακτικές μορφές θεραπείας των ποδιών, λόγω της παχυσαρκίας, των ψηλών τακουνιών κλπ. Οι τεχνικές αυτές ποικίλουν από τεχνικές μασάζ και ρεφλεξολογίας, έως διαγνωστική ποδολογία.

Τάσεις spa 2012 # 2 – Ο πάγος και το κρύο είναι hot

Ενώ μέχρι τώρα όλα περιστρέφονταν γύρω από τη ζέστη (σάουνα, τζακούζι, κλπ), παρατηρείται ότι κερδίζουν έδαφος η ενσωμάτωση του κρύου στοιχείου στις θεραπείες (σκωτζέζικο ντους, θεραπείες σε πάγο, κλπ).

Τάσεις spa 2012 # 3 – Συμβουλευτική ευεξίας και ομορφιάς

Από τις πιό σημαντικές τάσεις spa 2012, είναι το πως θα αναπτυχθεί η κουλτούρα αυτή, έτσι ώστε οι χρήστες των spa, να υϊοθετήσουν το μοντέλο ευεξίας και ομορφιάς, ώς τρόπο ζωής.

Τάσεις spa 2012 # 4 – Διαδραστική εμπειρία ευεξίας

Όλο και περισσότερες εταιρίες επενδύουν στην online παρουσία τους σε παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας και εξομοίωσης ζωής (online role playing games , όπως το Farmville, Sims, κλπ), με στόχο να παρουσιάσουν στους χρήστες τους, τα πλεονεκτήματα της χρήσης των προϊόντων, αλλά και να τους εκπαιδεύσουν πάνω σε νέους τρόπους ζωής.

Τάσεις spa 2012 # 5 – Αρμονικός συνδυασμός διατροφής και spa

Πολλά ξενοδοχεία και resorts, προσφέρουν έναν συνδυασμό υγιεινής διατροφής και spa, ανταποκρινόμενοι στις αυξανόμενες τάσεις και απαιτήσεις της αγοράς. Για την Ελλάδα συγκεκριμένα, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς η μεσογειακή διατροφή θεωρείται η πιο υγιεινή, παγκοσμίως.

Τάσεις spa 2012 # 6 – Χρήση της τεχνολογία πολυμέσων ώς θεραπευτική αγωγή

Ενώ παλαιότερα η χρήση του ήχου, της  μουσικής, των χρωμάτων και του φωτισμού, αποτελούσαν υποστηρικτικά στοιχεία στο χώρο των spa, τώρα οι τάσεις τα θέλουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τάσεις spa 2012 # 7 – Ο παράγοντας “χλιδή”

Εως σήμερα, οι υπηρεσίες των spa περιστρέφονταν γύρω από την ευεξία. Η νέα τάση περιλαμβάνει και υπηρεσίες ομορφιάς, περιποίησης και φροντίδας, που απευθύνονται σε όλους.

Τάσεις spa 2012 # 8 – Επιστημονική τεκμηρίωση των υπηρεσιών spa

Οι χρήστες είναι έτοιμοι και θέλουν να ενημερωθούν εμπεριστατωμένα, για τα οφέλη που θα αποκομίσουν από τις υπηρεσίες spa. Έτσι, η ιατρική προσέγγιση και η τεκμηριωμένη παρουσίαση των πλεονεκτημάτων των θεραπειών, είναι απαραίτητη.

Τάσεις spa 2012 # 9 – Τα spa γίνονται “οικογενειακή υπόθεση”

Η νέα τάση spa, έχει δημιουργήσει την υποδομή για να φιλοξενήσει κάθε είδους οικογενειακής δραστηριότητας, είτε αφορά τα παιδιά και τους εφήβους, τους ηλικιωμένους, τους νιόπαντρους, κα.

Τάσεις spa 2012 # 10 – Παράγοντας εντυπωσιασμού – wow!

Πέρα από όλα τα παραπάνω, μπαίνει και ο παράγοντας του εντυπωσιασμού, ο οποίος επιτυγχάνεται είτε με τον σωστό σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, είτε με την προβολή των διασημοτήτων που επισκέπτονται το spa, είτε με ένα ευρύτερο πλαίσιο παροχών, ανάλογα με το ποιόν απευθύνεται.

Συμπεραίνουμε ότι οι τάσεις spa 2012, όπως αναφέρονται στη μελέτη, δημιουργούν ένα καινούριο ευρύτερο πλαίσιο, από το οποίο έχει να κερδίσει και ο επιχειρηματίας αλλά και ο πελάτης των spa.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.