Αρχική Εκθέσεις Συμμετοχή του ΕΟΤ στην Έκθεση CMT Στουτγάρδης

Συμμετοχή του ΕΟΤ στην Έκθεση CMT Στουτγάρδης

Με μεγάλη επιτυχία και με αισιόδοξα μηνύματα έκλεισε τις πόρτες της η τουριστική Έκθεση CMT 2012, η οποία πραγματοποιήθηκε από 14 έως 22 Ιανουαρίου στην Στουτγάρδη, εκπληρώνοντας έτσι όλες τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Η έκθεση CMT (Caravan-Motor-Touristik), στην οποία συμμετείχαν 1958 εκθέτες από 96 χώρες, θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση γενικού τουρισμού της Γερμανίας, που απευθύνεται όχι μόνο στους Γερμανούς αλλά και στους κατοίκους των γειτονικών κρατών.
Παράλληλα με την έκθεση έχει καθιερωθεί και διοργανώνονται, με μεγάλη επιτυχία, τρεις (3) θεματικές εκθέσεις:
„Fahrrad & Erlebnisreisen mit Wandern“ ( ταξίδια περιηγήσεων –  ποδήλατο – πεζοπορία)
„Golf- & Wellnessreisen“ (ταξίδια γκολφ και ομορφιάς)
„Kreuzfahrt & Schiffsreisen“ (κρουαζιέρες – ταξίδια με πλοίο)

Ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε σε 225.000 περίπου, εκ των οποίων περίπου 73% έδειξαν ενδιαφέρον για το τουριστικό μέρος, ενώ 44% για την ενότητα Camping/Caravaning. Σύμφωνα με τα στατιστικά της έκθεσης το πρώτο σαββατοκύριακο μεγάλη ήταν η ζήτηση από τους επισκέπτες για τα ταξίδια περιηγήσεων, ενώ το δεύτερο σαββατοκύριακο για τις θεματικές ενότητες γκολφ, Wellness και τις κρουαζιέρες.

Το λιτό ελληνικό περίπτερο, καλύπτοντας μια συνολική επιφάνεια 256 τ.μ. και πλημμυρισμένο από γαλάζιους και λευκούς χρωματισμούς προσέλκυσε πληθώρα επισκεπτών. Η παρουσία των 11 Ελλήνων συνεκθετών υπήρξε καταλυτική στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, εκπροσωπούμενο από διάφορες περιφέρειες, μεμονωμένα ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, την Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Κάμπινγκ, καθώς και ναυτιλιακές εταιρείες.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκε την ημέρα της έναρξης ο Δήμαρχος Στουτγάρδης Dr. Wolfgang Schuster, ο οποίος συνομίλησε τόσο με τον Προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας κ. Παναγιώτη Σκορδά, όσο και με τους Έλληνες συνεκθέτες και δοκίμασε ελληνικές γαστρονομικές γεύσεις.     

Στα πλαίσια της επίσκεψής τους ως προσκεκλημένοι του Γερμανοελληνικού Συνδέσμου Πολιτισμού Συνεργασίας και Αλληλογνωριμίας μεταξύ της Περιφέρειας της Στουτγάρδης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφτηκαν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου το ελληνικό περίπτερο ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δ. Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης συνοδευόμενοι από Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας. Στα πλαίσια της ενίσχυσης της συνεργασίας των τοπικών αυτοδιοικήσεων των περιοχών τους οι εκπρόσωποι ελληνικής αντιπροσωπείας παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου μαζί με το Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Hans-Joachim Fuchtel και τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Βάδης Βυτεμβέργης κ. Roger Kehle.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.