Αρχική Οικονομία Καταφθάνουν… πετροδόλαρα στο Λαγονήσι

Καταφθάνουν… πετροδόλαρα στο Λαγονήσι

Καταφθάνουν... πετροδόλαρα στο Λαγονήσι Πλήθος Αράβων αξιωματούχων θα παραβρεθεί την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη στην Αθήνα, στο Λαγονήσι, σε διμερή συνάντηση με στόχο τη συζήτηση για επενδυτικά αλλά και ενεργειακά ζητήματα. Πρόκειται για συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης με εκπροσώπους της ελίτ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παρουσία της Αυτού Εξοχότητας του Σεϊχη Abdullah Bin Zeayed αλλά και πλήθους μάνατζερς από κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας όπως η Masdar, το Abu Dhabi Fund for Development, Etihad.

H -παρασκηνιακή- αλήθεια είναι ότι οι συνομιλίες των δύο χωρών είχαν παγώσει εδώ κι αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα η νέα αυτή επαφή να γίνεται κυρίως λόγω του ενδιαφέροντος των Αράβων κι όχι τόσο λόγω της ελληνικής διπλωματίας. Μάλιστα, η αραβική μεριά διείδε επενδυτικές ευκαιρίες, όμως οι συχνές αλλαγές σε επίπεδο αρμόδιων υπουργών στη χώρα μας και η κυβερνητική δυσπραγία δεν έδιναν την αφορμή για την έναρξη γόνιμου διαλόγου. 

Από την ελληνική μεριά, τη κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος Θόδωρος Πάγκαλος, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο Παύλος Γερουλάνος. Πρόκειται για μια συνάντηση στην οποία δεν έχει δοθεί προς το παρόν μεγάλη δημοσιότητα και στην οποία ενδέχεται να συζητηθούν θέματα όπως η εξόρυξη πετρελαίων στο Ιόνιο αλλά και η διάθεση της έκτασης στο Ελληνικό.

Πηγή defencenet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.