Αρχική Κύπρος Η Κύπρος στη Eurovision με το ‘LALA LOVE’ και την Ηβη Αδάμου

Η Κύπρος στη Eurovision με το ‘LALA LOVE’ και την Ηβη Αδάμου

Με το τραγούδι «LALA LOVE», το οποίο ερμηνεύει η Ηβη Αδάμου, θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος στον 57ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 22, 24 και 26 Μαΐου, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με τη χώρα μας να συμμετέχει στον πρώτο ημιτελικό της 22ας Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του ΡΙΚ, το νικητήριο τραγούδι που επιλέγηκε ανάμεσα σε τρία έγραψαν οι: Alex Papaconstantinou, Bjorn Djupstrom, Alexandra Zakka και Viktor Svensson ενώ παραγωγός εταιρεία είναι η «Victory».

Ολα τα όργανα παίχτηκαν από τους Viktor Svensson και Alex Papaconstantinou, τη φωνητική επιμέλεια είχε ο Alex Papaconstantinou, η μίξη έγινε από τον Viktor Svensson και επιπρόσθετα φωνητικά έκανε η Jeanette Olsson.

Η επιλογή του τραγουδιού πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στο Στούντιο 3 του ΡΙΚ.

Στο πλαίσιο της ειδικής εκπομπής «Ενα τραγούδι για την Ηβη» παρουσιάστηκαν τα τρία υποψήφια τραγούδια από την ερμηνεύτρια Ηβη Αδάμου.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της τηλεψηφοφορίας του κοινού, η οποία είχε βαρύτητα 50%, και της Κριτικής Επιτροπής η οποία είχε βαρύτητα επίσης 50%, πρώτο αναδείχθηκε το τραγούδι «LALA LOVE».

Η Κύπρος θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό που θα γίνει στις 22 Μαΐου μαζί με την Ελλάδα. Το διαγωνισμό διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ενωση Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (EBU).
Την εκπομπή παρουσίασε ο ηθοποιός Χρήστος Γρηγοριάδης.

Η τελική κατάταξη των τριών (3) τραγουδιών έχει ως εξής:

1. LALA LOVE – 12 βαθμοί
2. YOU DON’T BELONG HERE – 10 βαθμοί
3. CALL THE POLICE – 8 βαθμοί.

Πηγή ikypros.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.