Αρχική Οικονομία ΓΕΠΟΕΤ: Ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί την μόνη ελπίδα άμεσης επανεκκίνησης της εγχώριας...

ΓΕΠΟΕΤ: Ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί την μόνη ελπίδα άμεσης επανεκκίνησης της εγχώριας οικονομίας

Μπαράζ συναντήσεων με θεσμικούς φορείς του τουρισμού πραγματοποιήθηκαν χθες 10/1/12 στην έδρα της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, παράλληλα με την σύγκλιση του πρώτου πανηγυρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για το νέο έτος, με την συμμετοχή των Προέδρων και Εκπροσώπων από τις κυριότερες Ενώσεις – Μέλη της από την Ρόδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα και την Μακεδονία – Θράκη.
 
Στο πρώτο αυτό Διοικητικό Συμβούλιο, η Ομοσπονδία με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε τον Πρόεδρο και Μέλη του ΔΣ του HAPCO, προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία στην διοργάνωση συνεδρίων στην χώρα μας και των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν ώστε να εξυψωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών διοργάνωσης και να αποκλειστούν περιπτώσεις όπου τρίτοι – μη τουριστικοί – επαγγελματίες χωρίς την απαραίτητη άδεια του ΕΟΤ, με ελλιπή γνώση του αντικειμένου διοργανώνουν συνέδρια, υποβιβάζοντας την εικόνα της χώρας σε αυτό τον πολύ σημαντικό τομέα δραστηριοποίησης. Επί του θέματος θα υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις με το ΔΣ του HAPCO και από κοινού θα εργαστούμε για να σταματήσει το φαινόμενο παρανομίας στον χώρο των Τουριστικών Γραφείων.
 
Στη συνέχεια η ΓΕΠΟΕΤ υποδέχθηκε, για πρώτη φορά στην έδρα της, τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ κύριο Ανδρέα Ανδρεάδη ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο του ΣΕΤΕ κύριο Γιώργο Τελώνη – Πρόεδρο του ΗΑΤΤΑ – τον κύριο Ανδρέα Στυλιανόπουλο μέλος του ΔΣ, καθώς και από τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου κύριο Γιώργο Δρακόπουλο. Η σημαντική αυτή συνάντηση γνωριμίας και εργασίας  των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο φορέων αποτελεί την απαρχή μίας ευρύτερης πρωτοβουλίας στενότερης συνεργασίας στον εξαιρετικά ευαίσθητο και ελπιδοφόρο τομέα του τουρισμού, η οποία βρίσκει την ΓΕΠΟΕΤ απολύτως σύμφωνη και πρόθυμη να συμμετάσχει ενεργά και με όλες της τις δυνάμεις της προς την κατεύθυνση της ομόφωνης και ενιαίας εκπροσώπησης των θέσεων του τουρισμού. Ο κύριος Ανδρεάδης αναφέρθηκε στις συναντήσεις που πραγματοποίησε με τον Πρωθυπουργό και στην συνέχεια με τον Υπουργό Οικονομικών και ενημέρωσε το ΔΣ της ΓΕΠΟΕΤ για θέματα που αφορούν τους τουριστικούς επιχειρηματίες εν γένει.
 
Η ταύτιση απόψεων υπήρξε πλήρης, ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί την μόνη ελπίδα άμεσης επανεκκίνησης της εγχώριας οικονομίας και μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην έξοδο από την ύφεση και στην αύξηση του ΑΕΠ, όπως συνέβαινε όλα τα τελευταία χρόνια. Οι αυξημένες αφίξεις του προηγούμενου έτους δίνουν μία αίσθηση αισιοδοξίας ότι ακόμα και σε χαλεπούς καιρούς ο τουριστικός κλάδος εργαζόμενος συστηματικά και με επαγγελματισμό μπορεί και κινείται δυναμικά. Για ακόμα μία φορά ο τουρισμός καλείται να σηματοδοτήσει την ανάπτυξη της χώρας μας, το έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία στο παρελθόν, μπορεί να το επαναλάβει και τώρα σε μεγαλύτερο βαθμό.
 
Η ΓΕΠΟΕΤ επαναβεβαιώνει ότι θέτει τις υπηρεσίες της στην διάθεση του ΣΕΤΕ τον οποίο στηρίζει καθολικά – όπως παγίως συμβαίνει από την ίδρυσή του – και επενδύει σε ένα νέο κύκλο στενότερης συνεργασίας με όλους τους τουριστικούς φορείς, χωρίς αποκλεισμούς, με σκοπό την άρση των αγκυλώσεων του τουρισμού και την ανάπτυξη των μεγεθών του. Σε αυτή την νέα προσπάθεια η ενότητα και η ομοψυχία όλων των εμπλεκομένων στον τουρισμό αποτελούν τα εχέγγυα της επιτυχίας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ!!!

    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ,ΤΟΥΣ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ . ΜΕ 5 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΤ !

    1) ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΕΦΟΡΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ) ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΓΙΑ 10-12 ΧΡΟΝΙΑ .ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ η ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ TOUR OPERATOR – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΛΠ. ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΘΕ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΩΡΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΘΑΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΜΟΙ!!
    ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ…ΘΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΑ ΤΟΚΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΩΣ η ΑΛΛΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΣΧΕΤΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ..ΕΧΕΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ.. ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.
    2) ΣΥΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
    ΟΧΙ ΤΙΜΕΣ ΦΤΗΝΕΣ η ΠΕΙΝΑΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ …ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΟΛΑΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΠΡΟΣΦΩΡΩΝ .. ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΠΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΑΓΑΘΑ …ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ (ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ- GROUND SUPPORT)
    3) ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΛΕΚΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΕΠΟΧΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΑΙ 7 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ 10 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ .ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ 30 ΕΝΣΗΜΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΡΕΠΩ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΟΒΩΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ.
    4) ΔΥΝΑΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΕΣ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΑΣ – ΤΑ ΚΑΛΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ- ΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΘΑΛΑΣΕΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ.
    5) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΗΤΟΙ 1η ΑΠΡΙΛΗ – 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ-ΛΙΜΑΝΙΑ-ΤΑΞΙ-ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ-ΤΡΑΙΝΑ – ΜΕΤΡΟ -ΜΟΥΣΕΙΑ -ΞΕΝΑΓΟΙ -ΚΛΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.