Αρχική Εκδηλώσεις Ανησυχία για τη μη διοργάνωση του Cyprus Synshine Cup λόγω της μείωσης...

Ανησυχία για τη μη διοργάνωση του Cyprus Synshine Cup λόγω της μείωσης του προυπολογισμού του ΚΟΤ

Ο τομέας του τουρισμού το 2011 ήταν ένας από τους ελάχιστους που σημείωσε θετικά αποτελέσματα για την οικονομία της Κύπρου και βοήθησε ουσιαστικά τον τόπο μας, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Η προσφορά του τουρισμού στην οικονομία του τόπου θα έπρεπε να αξιολογηθεί σωστά με αποτέλεσμα να γίνουν περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα αυτό και όχι περικοπές κονδυλίων, τονίζει ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και συνεχίζοντας αναφέρει. Είναι αδιανόητο και λανθασμένο να μειώνεται ο προϋπολογισμός για τον τουρισμό που αποτελεί την κινητήριο δύναμη της οικονομίας του τόπου.

O Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) με δελτίο τύπου που είχε εκδώσει την 1 Νοεμβρίου 2011 είχε εκφράσει τις έντονες ανησυχίες του σχετικά με την μείωση του προϋπολογισμού του ΚΟΤ για το έτος 2012, πράγμα που αυτόματα σημαίνει τη μείωση του κονδυλίου για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

Φαίνεται ότι η μείωση του προυπολογισμού του ΚΟΤ θα επηρεάσει άμεσα τον χειμερινό τουρισμό για τον οποίο κάθε χρόνο γίνεται λόγος για την ανάπτυξη του και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου,  έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το μεγάλο πρόβλημα της εποχικότητας του τουρισμού μας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ), παραμένει εκτεθειμένη από την απόφαση του ΚΟΤ να μειώσει την χορηγία για τη διοργάνωση του αγώνα CYPRUS SUNSHINE CUP.

Ο διεθνής ποδηλατικός αγώνας Cyprus Sunshine Cup ο οποίος έχει καθιερωθεί να συνδιοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τον ΚΟΤ, κινδυνεύει να ακυρωθεί λόγω μειωμένης χορηγίας από τον ΚΟΤ.

Όπως πληροφορούν οι κύριοι Νάκης Μιχαηλίδης  και Μιχάλης Χ΄΄ Ιωάννου, πρόεδρος και τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας αντίστοιχα, μέσα σε δύο χρόνια από 65.000 ευρώ που ήταν η χορηγία του 2010, φέτος εγκρίθηκε η παραχώρηση ποσού μόνο 30.000 ευρώ το οποίο μόλις καλύπτει τα χρηματικά έπαθλα τα οποία υποχρεωτικά πρέπει να χορηγηθούν στους νικητές με βάση τους σχετικούς κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (U.C.I).

Η ΚΟΠΟ σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, έχουν καθιερώσει τον εν λόγω αγώνα σαν ετήσιο θεσμό και λόγω της μεγάλης επιτυχίας που ετήσια σημειώνει, βρίσκεται στη ψηλότερη κατηγορία αγώνων στο καλεντάρι της UCI.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανησυχεί με την προοπτική ακύρωσης του αγώνα, αφού όπως τονίζει, ότι έκτισε η ομοσπονδία και ο ΚΟΤ για 16 χρόνια κινδυνεύει να καταρρεύσει για ένα ποσό 20.000 ευρώ.

Με στοιχεία που παραθέτει η ομοσπονδία, κατά την περσινή περίοδο συμμετείχαν περίπου 250 αθλητές από περισσότερες των 15 χωρών, και σημειώθηκαν συνολικά από αθλητές, συνοδούς και φίλους του αθλήματος,  7.000 περίπου διανυκτερεύσεις. Είναι ηλίου φαεινότερο, τονίζει ο κ. Μιχαηλίδης, ότι εκείνοι που επωφελούνται είναι οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό και γενικά ο τόπος μας. Η ομοσπονδία, έχει συμβάλει να καθιερωθεί η Κύπρος σαν ένας πολύ καλός προορισμός για αθλητές και φίλους του ποδηλάτου και τούτο αποδεικνύεται καθημερινά με την παρουσία τόσων αθλητών και φίλων του ποδηλάτου  στους δρόμους της Κύπρου.

Το 2012, που είναι Ολυμπιακή χρονιά, αναμένεται μεγάλη συμμετοχή αθλητών τόσο σε αριθμούς όσο και σε ποιότητα. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε έχουν γίνει αρκετές προκρατήσεις σε ξενοδοχεία.

Η Ομοσπονδία αντί να επιβραβεύεται για την προσπάθεια που καταβάλλει, κινδυνεύει να τιμωρηθεί και με  χρηματικό πρόστιμο εάν ακυρώσει τον αγώνα.

Καταλήγοντας ο κ. Μιχαηλίδης τονίζει ότι είναι κρίμα να φθάσουμε στο σημείο ακύρωσης του αγώνα για 20.000 ευρώ, ποσό το οποίο εύκολα μπορεί να εξασφαλισθεί από τον ΚΟΤ είτε από κοινού με αυτούς που επωφελούνται από την έλευση τόσων επισκεπτών.

Ο ACTA ευελπιστεί ότι και την ύστατη στιγμή θα αποφασισθεί η στήριξη τέτοιων αθλητικών εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας, μέσω των οποίων προβάλλεται σε μεγάλο βαθμό η Κύπρος. Υπενθυμίζουμε την παρουσίαση του ΚΟΤ στους Γερμανούς δημοσιογράφους στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου  ITB πριν δύο χρόνια, όπου ιδιαίτερη μνεία έγινε για την Γερμανίδα Ολυμπιονίκη ποδηλάτρια Sabina Stitz η οποία προετοιμάζεται κάθε χρόνο στην Κύπρο και λαμβάνει μέρος στον προαναφερθέντα αγώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.