Αρχική Αεροπορικά Νέα Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους αεροελεγκτές στη Κύπρο – Κανονικά η απεργία

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους αεροελεγκτές στη Κύπρο – Κανονικά η απεργία

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους αεροελεγκτές στη Κύπρο - Κανονικά η απεργίαΛευκωσία: Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες για άρση της  τετράωρης στάσης εργασίας της Τετάρτης 18, Ιανουαρίου, των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και ως εκ τούτου η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά όπως έχει εξαγγελθεί.

Επηρεάζονται 35 πτήσεις 

Όπως ανακοίνωσε η Hermes Airports από τα μέτρα θα επηρεαστεί το πτητικό πρόγραμμα και των δύο αεροδρομίων.

Συνολικά επηρεάζονται 35 πτήσεις εκ των οποίων οι 17 είναι αναχωρήσεις και οι άλλες 18 αφίξεις.

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας επηρεάζονται 23 πτήσεις – 12 αναχωρήσεις και 11 αφίξεις.

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Πάφου επηρεάζονται 12 πτήσεις – πέντε αναχωρήσεις και 7 αφίξεις.

Ο συνολικός αριθμός των επιβατών που αναμένεται να επηρεαστεί υπολογίζεται στις 5.000 άτομα. 

Προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας η Hermes Airports καλεί το επιβατικό κοινό όπως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αερογραμμές και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Δραματική έκκληση του υπ. Συγκοινωνιών για άρση της απεργίας

Νωρίτερα την Τρίτη ο υπουργός Συγκοινωνιών, Ευθύμιος Φλουρέντζος είχε απευθύνει έκκληση προς τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να άρουν την αυριανή τετράωρη στάση εργασίας.

Ο υπουργός έκανε λόγο για ομηρία του κυπριακού λαού από τους ελεγκτές και παραδέχθηκε ότι τα χέρια του ιδίου είναι δεμένα.

Μετά την άρνηση της Παγκύπριας Συντεχνίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να προσέλθει σε διάλογο για συζήτηση του θέματος, το υπουργείο Συγκοινωνιών αναμένεται να αποστείλει επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία θα ζητείται ο καθορισμός διαιτητών για συζήτηση του προβλήματος.

Η θέση των συντεχνίας των ελεγκτών

Ο Πρόεδρος των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, Γιώργος Γεωργίου δήλωσε ότι οι ελεγκτές είναι έτοιμοι να συναντηθούν με τον υπουργό Συγκοινωνιών για να συζητήσουν όμως θέματα ουσίας και όχι διαδικασίας, όπως επιμένει το υπουργείο.

Είπε επίσης ότι επιχειρείται να στραφεί εναντίον τους η κοινή γνώμη μέσω εκβιαστικών διλημμάτων ότι δήθεν μία τετράωρη στάση εργασίας που ανακοινώνεται δέκα μέρες πριν θα καταστρέψει την οικονομία της Κύπρου.

Πηγή Φιλελεύθερος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.