Αρχική Αεροπορικά Νέα Έκθεση Φωτογραφίας – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ στον ΔΑΑ

Έκθεση Φωτογραφίας – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ στον ΔΑΑ

Θαλάσσια ΧελώναΟι 25 φωτογραφίες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του MEDASSET εκτίθενται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (16/1 – 30/4/2012)

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το ΜΕDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) καλωσορίζουν τους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου στην Έκθεση Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας «Μεσόγειος: ο Θαλάσσιος Κόσμος μας».

Πρόκειται για τη δεύτερη Έκθεση του MEDASSET που φιλοξενείται στο αεροδρόμιο, προσφέροντας μία συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο της Μεσογείου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2012 και προσβάσιμη καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, στο χώρο «Περιβάλλον και Πολιτισμός», στο επίπεδο Αναχωρήσεων, στον ημιώροφο (Είσοδος 3).

Οι 25 φωτογραφίες της έκθεσης είναι καρπός του ηλεκτρονικού διαγωνισμού που διοργάνωσε το MEDASSET από το Νοέμβριο έως το Δεκέμβριο 2011, για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη θάλασσά μας, τη Μεσόγειο. Εκατόν τριάντα οκτώ ερασιτέχνες φωτογράφοι υπέβαλαν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://photocontest.medasset.org συνολικά 350 φωτογραφίες. Το κοινό προέκρινε τις 60 και η τριμελής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τη Διευθύντρια Συλλογών και Μουσειολογικού Προγραμματισμού Εθνικής Πινακοθήκης Δρα Όλγα Μεντζάφου-Πολύζου, το ζωγράφο Αχιλλέα Δρούγκα και τον ωκεανολόγο και υποβρύχιο φωτογράφο Γιάννη Ίσσαρη, επέλεξε τις τελικές 25.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται επίσης φωτογραφίες από το πολυετές έργο του MEDASSET σε όλη τη Μεσόγειο, καθώς και οπτικό υλικό με θέμα την προστασία της θαλάσσιας χελώνας. 

Το MEDASSET, Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών, ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη τη Μεσόγειο, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, ενημερωτικών εκστρατειών, της εκπαίδευσης και της ενεργού παρέμβασης σε αρμόδιους φορείς. Επιστημονικές μελέτες σε 7.800 χλμ. Μεσογειακές ακτές, από τη Σαρδηνία έως το Βορειανατολικό Αιγαίο και από το Ιόνιο έως τις ακτές της Τουρκίας, της Συρίας, του Λιβάνου, της Αιγύπτου, της Λιβύης και πιο πρόσφατα της Αλβανίας, δημοσιοποίησαν για πρώτη φορά πολύτιμα στοιχεία για τις θαλάσσιες χελώνες καθιστώντας την προστασία τους πιο εφικτή. Από την ίδρυσή του το MEDASSET είναι μόνιμο Μέλος/Παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης (Συμβούλιο της Ευρώπης). Συνεργάζεται με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP/MAP) του οποίου είναι Εταίρος για την εφαρμογή του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης Προστασίας των Θαλάσσιων Χελωνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.