Αρχική Ξενοδοχεία Άνοιγμα στη Ρωσική αγορά τουρισμού επιχειρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άνοιγμα στη Ρωσική αγορά τουρισμού επιχειρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άνοιγμα στη Ρωσική αγορά τουρισμού επιχειρεί η Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΆνοιγμα στην αγορά τουρισμού της Ρωσίας ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω τις προσέγγισης μεγάλων tour operators της Ρωσίας. Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μέσω Skype με τη διευθύντρια της Solvex κα Ιρίνα Πετρόβα και την υποδιευθύντρια κα Κατερίνα Άιζερμαν το χρονοδιάγραμμα των δράσεων για την επίτευξη του στόχου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το Media Plan 2012-2013 της Solvex και συμφωνήθηκε η συμμετοχή της Θεσσαλίας, το πρώτο 15θημερο του Φεβρουαρίου 2013 στη Μόσχα, σε ειδική εκδήλωση με τους «τουρ οπερέιτορ». Παράλληλα, εξετάστηκε η πραγματοποίηση του προγράμματος διακοπών 2012-2013 της Solvex, με στόχο το ξεκίνημα πτήσεων από τη Ρωσία προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου το 2013.

Ο Κώστας Αγοραστός

«Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι ως Θεσσαλία έχουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα: τον ορεινό όγκο, τα νησιά των Β. Σποράδων, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα παράλια, το Πήλιο, τον Όλυμπο, τα Μετέωρα, τη Λίμνη Πλαστήρα, κ.τλ. Ως αιρετή περιφέρεια έχουμε τη βούληση να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα αυτά μέσω προγραμμάτων μεγάλης κλίμακας και ιδιαίτερης βαρύτητας.

»Έχουμε πλήρη συναίσθηση της σπουδαιότητας του εγχειρήματος που βοηθά στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, καθώς και της προστιθέμενης αξίας που δημιουργεί», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός για να συμπληρώσει πως μόνο «με εποικοδομητική  συνεργασία Περιφέρειας και επιχειρηματιών μπορεί να επιτευχθούν αποτελέσματα».

Ο Κώστας Λεβέντης

«Θεωρώ ότι, η με πολλές πιθανότητες εξασφαλισμένη δράση προώθησης θα έχει αφ’ ενός το άνοιγμα της νέας τουριστικής αγοράς αφ’ εταίρου το ξεκίνημα της προώθησης της Θεσσαλίας στη ρώσικη αγορά με άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα, κατ’ ελάχιστο με πάνω από 2.500 ρώσους επισκέπτες για το 2012 και πάνω από 18.000 διανυκτερεύσεις, που θα πραγματοποιηθούν με τα αντίστοιχα μακροπρόθεσμα οικονομικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία.

»Θεωρώ επίσης ότι το ξεκίνημα ενός ρώσου “τουρ οπερέιτορ” με τη χρήση του αεροδρομίου της Αγχιάλου θα ανοίξει τον δρόμο και για άλλους τουριστικούς οργανισμούς για να δημιουργήσουν προγράμματα τόσο στη χερσαία Θεσσαλία όσο και στην νησιώτικη, ενώ η προσέλκυση μεμονωμένων Ρώσων θα αυξηθεί τόσο από τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης όσο και της Αθήνας», δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Λεβέντης.

 Πηγή larissanet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.