Home Τουρισμός Τη προβολή της τουριστικής Ελλάδας μέσα από το παγκόσμιο δίκτυο του Skal...

Τη προβολή της τουριστικής Ελλάδας μέσα από το παγκόσμιο δίκτυο του Skal θα επιδιώξουν τα μέλη του Skal Αθήνας

Skal InternationalΤην αναθέρμανση των σχέσεων με το Διεθνές Skal και του παγκόσμιου δικτύου του που εκτείνεται σε 80 χώρες, με περισσότερα από 25.000 μέλη, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Skal αποφάσισαν τα μέλη του Skal Αθήνας, με στόχο τη προβολή της Αθήνας, ως τουριστικό προορισμό και εν γένει της τουριστικής Ελλάδας, στη πρόσφατη συνάντηση τους, που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 15, Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Athens Gate.

Τι είναι το Skal
Το Skal είναι ο μόνος Διεθνής Οργανισμός ο οποίος συνενώνει όλους τους τομείς της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας. Εκπροσωπείται από Ανώτερα και Διευθυντικά στελέχη του τουρισμού τα οποία συναντώνται σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε περιβάλλον φιλίας και αλληλεγγύης.
    Το πρώτο τμήμα του Skal ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1932 από τουριστικούς παράγοντες, έπειτα από ένα εκπαιδευτικό τους ταξίδι στην Σκανδιναβία όπου και γεννήθηκε η ιδέα, επαγγελματίες δηλαδή του τουρισμού αποφάσισαν να συνεργάζονται στενότερα μέσα από ένα οργανισμό σε πνεύμα φιλίας. Η ιδέα αυτή του Επαγγελματισμού και της Διεθνούς φιλίας έγινε αμέσως δημοφιλής και έτσι από το 1934 το Σκωλ πέτυχε διεθνή υπόσταση με το σχηματισμό της Διεθνούς Ένωσης των τμημάτων του Σκωλ (A.I.S.C.) με την πρωτοβουλία του πρώτου Προέδρου του Σκωλ Παρισιού, ο οποίος θεωρείται και «Πατέρας του Σκωλ», Florimond Volckaert. Η οργάνωση είναι σήμερα Παγκοσμίως γνωστή ως «Διεθνές Σκωλ» “Skal International”.
    Έπειτα από εκείνο το δειλό ξεκίνημα το Skal έφθασε σήμερα να αριθμεί 25.000 μέλη περίπου, ενταγμένα σε περισσότερα από 500 τμήματα, σε περισσότερες από 80 χώρες. Όπως γίνεται και σε άλλες συναφείς επαγγελματικές οργανώσεις οι περισσότερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην έδρα των κατά τόπους τμημάτων, υπάρχει όμως και παρουσία και αντιπροσώπευση του Οργανισμού σε εθνικό επίπεδο διεθνικής περιφέρειας, υπό την εποπτεία του διεθνούς Σκωλ, του οποίου η μόνιμη Γενική Γραμματεία εδρεύει στο Τορρεμολίνος της Ισπανίας.
    Το Διεθνές Skal διοικείται από επταμελή Εκτελεστική Επιτροπή (Executive Committee), η οποία εκλέγεται από τα μέλη αντιπροσώπους, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία συγκαλείται στο Παγκόσμιο Συνέδριο.
    Η γενική Γραμματεία αποτελεί το διαχειριστικό σώμα.
    Το πενθήμερο συνέδριο φιλοξενείται κάθε χρόνο από διαφορετική χώρα, προσφέροντας έτσι στα μέλη και στους συνοδούς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι το δυναμικό της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας άλλων χωρών.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.