Αρχική Τουρισμός Συνάντηση του Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Αλιβιζάτου με Γερμανούς εκπροσώπους...

Συνάντηση του Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Αλιβιζάτου με Γερμανούς εκπροσώπους της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής

Συνάντηση του Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Αλιβιζάτου με Γερμανούς εκπροσώπους της Ομοσπονδιακής Κάτω ΒουλήςΣυνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρου Αλιβιζάτου με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα και τα μέλη της Υποεπιτροπής για ζητήματα Πολιτισμού και Παιδείας της Επιτροπής  Εξωτερικής Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής με θέμα τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.

Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρο Αλιβιζάτο επισκέφθηκαν στο γραφείο του ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Botschafter, ο Επιτετραμένος της Πρεσβείας κ. Feaux de la Croix και τα μέλη της Υποεπιτροπής για ζητήματα Πολιτισμού και Παιδείας της Επιτροπής  Εξωτερικής Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής, dr Peter Gauweiler (CDU/CSU), Claudia Roth (Bundnis 90/Πράσινοι),   dr Lukrezia Jochimsen (Die Linke), Angelika Kruger – Leissner (SPD), Monika Grutters (CDU/CSU).

Συζητήθηκαν πρωτοβουλίες και συνέργειες μεταξύ φορέων των δύο χωρών, έτσι ώστε η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας να προβληθεί στη Γερμανία. Ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μπορούν να αναδειχθούν ως ένα ανανεωμένο τουριστικό προϊόν, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σύγχρονου επισκέπτη. Ακόμη, αναφέρθηκε στην πρόσφατη προσπάθεια αναβάθμισης των αρχαιολογικών χώρων και την ανάγκη επίσπευσης της υλοποίησης πρότυπων πολιτιστικών και αρχαιολογικών διαδρομών – μικρά ταξίδια από την αρχαιότητα μέχρι τα μνημεία του σύγχρονου πολιτισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της Επιτροπής επεσήμαναν ότι Πολιτιστικός Τουρισμός σημαίνει βιώσιμος και ποιοτικός τουρισμός και ότι σύμφωνα με έρευνες ο Γερμανός επισκέπτης είναι διατεθειμένος να ξοδέψει 20 με 30 ευρώ την ημέρα παραπάνω αν απολαμβάνει ποιότητα.
Ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε για ακόμη μια φορά την ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, πέρα από το μοντέλο ήλιος και θάλασσα. Ακόμη μετά από σχετική ερώτηση της κ. Roth ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κρίση δεν πρέπει να επιφέρει εκπτώσεις στην ποιότητα του τουρισμού και της ανάδειξης του πολιτισμού, αφού αποτελούν παράγοντες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Είναι σημαντικό ότι το καλοκαίρι του 2012, το καλοκαίρι των Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τίτλο Ολυμπία – Μύθος, Λατρεία και Αγώνες, στο Μουσείο Martin Gropius Bau στο Βερολίνο, η οποία διοργανώνεται από το ΥΠΠΟΤ, το γερμανικό μουσείο, το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού, παράρτημα Βερολίνου.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι στο ευρύτερο πλαίσιο της έκθεσης θα οργανωθεί φόρουμ για την Αρχαία Ολυμπία στο Βερολίνο, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην πόλη, όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.