Αρχική Τουρισμός Πρωτοχρονιά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαίναλου

Πρωτοχρονιά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαίναλου

Χιονοδρομικό Κέντρο ΜαίναλουΤην Πρωτοχρονιά ανοίγει επίσημα και πάλι μετά από τρία χρόνια διακοπής το Χιονοδρομικό Κέντρο της Οστρακίνας, κοντά στην κορυφή του Μαινάλου, με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης. Το χιονοδρομικό, που ανοίγει τις «πύλες» του το προσεχές Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Τρίπολη και μόλις 160 από την Αθήνα κι από αυτά μόνο τα 12 χιλιόμετρα είναι επαρχιακό δίκτυο.

Η έναρξη της επαναλειτουργίας του και της χειμερινής περιόδου του νέου έτους 2012 θα εορταστεί από τις 3 το μεσημέρι έως το βράδυ με πάρτι στο χιόνι υπό τους σύγχρονους ήχους μουσικής από DJ, παρουσία του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη. Στους επισκέπτες και λάτρεις του χιονιού, θα προσφερθεί aρκαδικό τσουκαλόκαφτο (μείγμα ζεστού κρασιού) και βασιλόπιτα, ενώ δάδες φωτιάς και προβολείς θα φωταγωγήσουν το γύρω -ξεχωριστής ομορφιάς- τοπίο ανάμεσα στα έλατa

Το χιονοδρομικό λειτουργεί τα τελευταία 46 χρόνια και διαθέτει τρεις πίστες για μεγάλους και ένα baby lifts, ενώ στο σαλέ μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα και να εξασφαλίσετε την υποδομή για να κάνετε σκι, ενώ δίπλα λειτουργεί το καταφύγιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης και μπορείτε να διανυκτερεύσετε, αφού πρώτα έχετε συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο λειτουργίας του. Απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες κι είναι ιδανικό για παιδιά, αφού πρόκειται για ένα ήπιο βουνό με εύκολη πρόσβαση, κοντά στον αυτοκινητόδρομο κι εξαιρετικό για παιχνίδια στο χιόνι κι εκμάθηση σκι. Βεβαίως διαθέτει και δύσκολες διαδρομές και πεδίο με απάτητο χιόνι μέσα στο ελατοδάσος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.