Αρχική Ξενοδοχεία Να δωθεί η δυνατότητα στα μικρά ξενοδοχεία να λειτουργήσουν κανονικά ζητούν από...

Να δωθεί η δυνατότητα στα μικρά ξενοδοχεία να λειτουργήσουν κανονικά ζητούν από τον Υπουργό οι ξενοδόχοι Μαγνησίας

Ανοιχτή επιστολή προς Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, έστειλε η Ένωση Ξενοδόχων ΜαγνησίαςΑνοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, έστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, με τη παράκληση να δώσει άμεση λύση και να επιστραφούν στα μικρά ξενοδοχεία τα ανακλημένα σήματα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε να μην αναγκάζονται να λειτουργούν χωρίς το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας.

Παρακάτω θα βρείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής των Ξενοδόχων Μαγνησίας

Κύριε Υπουργέ,

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία σας να θέσετε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο με τίτλο «Τουρισμός υπαίθρου – τροποποίηση της νομοθεσίας για τη δημιουργία και λειτουργία τουριστικών λιμένων και προσθήκη νέων διατάξεων – λειτουργική αδειοδότηση τουριστικών καταλυμάτων», με στόχο το νομοσχέδιο να ψηφιστεί εντός της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.
Σε ό,τι αφορά στο σκέλος της αδειοδότησης των τουριστικών καταλυμάτων, σας παρακαλούμε να δώσετε μια λύση ΤΩΡΑ ώστε να πάψουν να λειτουργούν τα υφιστάμενα ξενοδοχειακά καταλύματα υπό το καθεστώς της παρανομίας. Αυτό οφείλεται εν γένει στην ανάκληση των Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΕΟΤ λόγω μη έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων λειτουργίας.
Οι Περιβαλλοντικοί Όροι λειτουργίας έχουν δυο βασικά σημεία που εμποδίζουν την έγκριση τους: 1) γραφειοκρατία 2) οδικοί κόμβοι σύνδεσης. Το ζήτημα των οδικών κόμβων σύνδεσης απαιτεί νομοθετική ρύθμιση.
Κύριε Υπουργέ,
Για την έγκριση μιας περιβαλλοντικής μελέτης, οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν τη συγκέντρωση πολλών στοιχείων, τα οποία είτε είναι χρονοβόρα στη συγκέντρωση τους (π.χ. χορήγηση γνωμοδότησης για τη λειτουργία γεώτρησης από τη διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας) είτε διαπιστώνεται η αδυναμία ανταπόκρισης του ιδιοκτήτη της μονάδας, λόγω μορφολογίας της περιοχής (π.χ. δημιουργία οδικών κόμβων σύνδεσης σε περιοχές του Πηλίου και της Σκιάθου). Παράλληλα διαπιστώνεται η αδυναμία των υπηρεσιών των Τμημάτων Περιβάλλοντος να διαχειριστούν τον όγκο των μελετών που έχουν κατατεθεί για αξιολόγηση και έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων.
Εμείς σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε και δεν στηρίζουμε την μη ανάκληση σήματος για θέματα πυροπροστασίας-ασφάλειας και διάθεσης λυμάτων. Υποστηρίζουμε μη ανακλήσεις σημάτων για γραφειοκρατικούς λόγους.
Κύριε Υπουργέ,
Δεν αντέχουμε άλλο τα μικρά ξενοδοχεία να λειτουργούν χωρίς Ειδικό Σήμα Λειτουργίας. Δώστε λύση ΤΩΡΑ.
Μέχρι να ολοκληρωθούν τα παραπάνω κρίνεται αναγκαίο τα ανακλημένα σήματα να δοθούν πίσω στους ξενοδόχους και να λειτουργήσουν κανονικά τα καταλύματα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.