Αρχική Ξενοδοχεία Κραυγή αγωνίας από τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Κραυγή αγωνίας από τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Κραυγή αγωνίας από τα ξενοδοχεία της ΑθήναςΣε απόγνωση βρίσκονται, τα ξενοδοχεία της Αθήνας.
Με αυτές τις επιδόσεις καθίσταται προβληματική πλέον η επιβίωση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της πόλης.

“Η μαύρη τρύπα του τουρισμού στην Ελλάδα είναι η Αθήνα”, παραδέχεται και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, ε και??

Τι κάνετε κύριοι, τι περιμένετε??

Που είναι η στοιχειώδης αστυνόμευση του κέντρου??

Δημοσιογράφος στη χθεσινή συνέντευξη του Υπουργού τόνισε

“… από την περασμένη Πέμπτη που έφυγε το Δελτίο Τύπου του Ξ.Ε.Ε., ότι θα κάνει την εκδήλωση της Δευτέρας, ξαφνικά βρέθηκε εκεί πέρα περιπολικό, …, ξεκίνησαν συνεχείς περιπολίες αστυνομικών, πεζοί, και οι υδροφόρες του Δήμου καθάριζαν κάθε μέρα τα τετράγωνα γύρω – γύρω.
        Είδαμε ένα άλλο σημείο,
μια άλλη εικόνα.
        Δηλαδή υπάρχουν κάποιες αν θέλετε επιδερμικές λύσεις όχι τόσο υψηλής εμβέλειας όπως αναφέρεστε, αλλά που θα μπορούσαν με καλή αστυνόμευση να υπάρχει μια πρώτη αντιμετώπιση. Δεν γίνεται. Έγινε επί τούτου επειδή ήταν η εκδήλωση. Σας το λέμε έτσι, γιατί το είδαμε αυτό.

Άλλο ένα δύσκολο Δεκέμβρη για τα ξενοδοχεία της Αθήνας, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του ΙΤΕΠ

Η ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας υπολειτουργεί σε μια περίοδο που οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ζουν σε εορταστικό κλίμα και τα ξενοδοχεία τους διαθέτουν τα δωμάτια σε υψηλές τιμές. Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων προσφέρονται για παραμονή σε μεγάλες πόλεις και γι’ αυτό τα ξενοδοχεία αυτή την περίοδο πετυχαίνουν πληρότητες που υπερβαίνουν το 50%. Όμως η Αθήνα βρίσκεται σε διαφορετική τροχιά. Το 3ήμερο 9-10-11/12 η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αττικής κυμάνθηκε από 33% έως 38%, ενώ τα ξενοδοχεία του κέντρου της πόλης σημείωσαν ακόμα χαμηλότερες επιδόσεις με την πληρότητά τους να κυμαίνεται από 32 έως 35,5%.
Ταυτόχρονα, οι μέσες τιμές δεν ξεπέρασαν καμιά μέρα του 3ημέρου τα 90 ευρώ. Πρόκειται για πολύ χαμηλή τιμή, καθώς η συγκεκριμένη περίοδος θεωρείται υψηλής ζήτησης λόγω των Χριστουγέννων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.