Αρχική Επικαιρότητα «Κατ’ οίκον» Κοινωνικό Παντοπωλείο από την «Αλληλεγγύη Σαρωνικού»

«Κατ’ οίκον» Κοινωνικό Παντοπωλείο από την «Αλληλεγγύη Σαρωνικού»

Η «Αλληλεγγύη Σαρωνικού», μια από τις εθελοντικές ομάδες του Δικτύου Σαρωνικού, σχεδίασε και υλοποίησε το «Κατ’ οίκον» Κοινωνικό Παντοπωλείο, με στόχο την κάλυψη σε μόνιμη βάση των αναγκών όλων εκείνωντων περιπτώσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα στήριξης της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αλληλεγγύης Σαρωνικού».

Πώς λειτουργεί το «Κατ’ οίκον» Κοινωνικό Παντοπωλείο; Οι εθελοντές της οργάνωσης διανέμουν οι ίδιοι  κατ’ οίκον τρόφιμα, είδη οικιακής χρήσης, αλλά και είδη ένδυσης και υπόδησης, στους έχοντες πραγματική ανάγκη.

Για το σκοπό αυτό, ξεκίνησε ο εντοπισμός και η καταγραφή, σε συνεργασία με ιερείς των ενοριών, συμπολιτών, αλλά και κοινωνικών λειτουργών, των πολιτών που εξακριβωμένα (κατόπιν «ελέγχου») αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μέχρι στιγμής -από το ξεκίνημα της ομάδας, στα τέλη Νοεμβρίου, μέχρι σήμερα -22/12/2011- έχουν καταγραφεί και εξυπηρετούνται από την «Αλληλεγγύη Σαρωνικού» 26 οικογένειες με 79 συνολικά μέλη.

Διανομές των ειδών πραγματοποιούνται περίπου ανά 15νθήμερο, αναλόγως των αναγκών.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.