Αρχική Ναυτιλία Διαμαρτυρίες των νησιωτών για την υποβάθμιση της ακτοπλοικής σύνδεσης στο Αιγαίο

Διαμαρτυρίες των νησιωτών για την υποβάθμιση της ακτοπλοικής σύνδεσης στο Αιγαίο

Για άλλη μία φορά οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών νοιώθουν αποκομμένοι από την ηπειρωτική χώρα και ξεχασμένοι από την πολιτεία, αφού το βασικό τους αίτημα, η ύπαρξη μίας αξιοπρεπούς ακτοπλοικής σύνδεση έχει μετατραπεί σε άπιαστο όνειρο.

Ένα από τα νησιά που αντιμετωπίζει προβλήματα σύνδεσης είναι πλέον και η Σάμος, με την εταιρεία που διατηρούσε το επιβατηγό πλοίο “Νήσος Μύκονος” στην γραμμή Πειραιάς Σάμος να το αντικαθιστά με το “αρχαίο” πλοίο όπως το χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι «Ιεράπετρα».

Για τον παραπάνω λόγο οι κάτοικοι του Καρλοβάσου προέβησαν σε κατάληψη, τη Τρίτη 13, Δεκεμβρίου, του “Νήσος Μύκονος” διαμαρτυρόμενοι για την αντικατάσταση του συγκεκριμένου πλοίου με το πλοίο Ιεράπετρα. Η κατάληψη κράτησε περίπου μισή ώρα και όλοι αποχώρησαν ειρηνικά, αφήνοντας το πλοίο να συνεχίσει το ταξίδι του στον Πειραιά.

Οι διαμαρτυρόμενοι έδωσαν ραντεβού την Πέμπτη σε νέες κιντητοποιήσεις στο λιμάνι του Καρλοβάσου αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους για αξιοπρεπείς συγκοινωνίες.

Πηγή defencenet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.