Αρχική Αεροπορικά Νέα Αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας υπέβαλλε η Αmerican Airlines – Σήμερα...

Αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας υπέβαλλε η Αmerican Airlines – Σήμερα συνεδριάζουν οι πιστωτές της

Αίτηση υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας υπέβαλλε η Αmerican AirlinesΜετά την αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας που υπέβαλε η αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ, American Airlines και η μητρική της ΑΜR Corp., σήμερα συνεδριάζουν οι πιστωτές της στη Νέα Υόρκη, και ο επιμελητής των ΗΠΑ, με σκοπό την επιλογή επιτροπής εκπροσώπησής τους. Η επόμενη ακρόαση για την υπαγωγή της εταιρίας σε πτώχευση έχει οριστεί για τις 13 Δεκεμβρίου.

Η American Airlines και η μητρική της ΑΜR Corp. κατέφυγε στη σχετική διαδικασία ελπίζοντας, ότι θα μπορέσει να λάβει μέτρα ώστε να περιορίσει τα κόστη και να αντιμετωπίσει τις ολοένα αυξανόμενες τιμές των καυσίμων καθώς και την κάμψη της ζήτησης στον ταξιδιωτικό κλάδο.

Η ΑΑ θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά το πρόγραμμα των πτήσεών της και το AAdvantage Πρόγραμμα Frequent Flyer δεν θα επηρεαστεί. Επιπλέον, όλες οι πτήσεις κοινού κωδικού που έχει η εταιρεία με άλλες αεροπορικές εταιρείες θα συνεχιστούν. Η American Airlines θα εξακολουθήσει να είναι μέλος της συμμαχίας αεροπορικών εταιρειών Oneworld. 

Η κατάθεση της αίτησης δεν θα έχει άμεση νομική επίδραση στις δραστηριότητες της εταιρείας εκτός των ΗΠΑ. 

Σε Δελτίο Τύπου, η εταιρεία δήλωσε ότι η αίτηση έγινε «για να επιτευχθεί μια αναδιάρθρωση του κόστους και του χρέους, που θα καταστήσει την εταιρεία ανταγωνιστική στον κλάδο των αερομεταφορών.» 

Πριν από τη διαδικασία της πτώχευσης η εταιρεία δεν είχε καταφέρει να πετύχει συμφωνία με τους εργαζόμενους για νέα σύμβαση εργασίας. Η AMR ανακοίνωσε, πάντως, ότι θα συνεχισθούν κανονικά οι πτήσεις της American Airlines αλλά και της  θυγατρικής της American Eagle για όσο διαρκεί η εφαρμογή των διατάξεως του άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η AMR έκανε επίσης, γνωστό, ότι σχεδιάζει να αρχίσει περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των εργαζομένων, ώστε να μειώσει το εργατικό κόστος σε «ανταγωνιστικά επίπεδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.