Αρχική Εκδηλώσεις Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου: Για ποιά Συνέδρια και εκδηλώσεις μιλάτε κύριοι???

Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου: Για ποιά Συνέδρια και εκδηλώσεις μιλάτε κύριοι???

Per. Antoniou, Πρόεδρος Ξενοδόχων ΛέσβουΓια ποιά Συνέδρια και εκδηλώσεις μιλάτε κύριοι??
Πως υποστηρίζετε την Περιφέρεια, όταν για τις εκδηλώσεις και τα Συνέδρια που πραγματοποιούν οι Ελληνικές  εταιρίες, οι δαπάνες που πραγματοποιούν … δεν εκπίπτουν του φορολογητέου εισοδήματός των, εάν γίνουν εκτός νομού, στον οποίο βρίσκεται η έδρα της επιχείρησης???
Τονίζει σε επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, προς τη ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Παρακάτω σας παραθέτουμε την επιστολή της:

ΘΕΜΑ: «Οι πάσης φύσεως εκδηλώσεις  (σεμινάρια, ταξίδια κινήτρων / γνωριμίας,
                εκθέσεις κλπ) πρόδρομοι κι όχι μόνο των… συνεδρίων»
 

Κύριε Υπουργέ,
1.                    Απ’ το α) σχετικό αναφερόμαστε στην τελευταία αποστροφή της ομιλίας του Υφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού κου Νικητιάδη στους συμμετέχοντες εκθέτες της Διεθνούς ´Εκθεσης Συνεδριακού Τουρισμού ΙΜΕΧ στη Φραγκφούρτη: «Σας προσκαλούμε να οργανώσετε συνέδρια κι εκδηλώσεις στην Ελλάδα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου επιθυμείτε. Το Ελληνικό Κράτος είναι στη διάθεσή σας και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για διευκόλυνση και υποστήριξη της καλής τους οργάνωσης  στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα».
2.1.Σεμινάρια, εκθέσεις, ημερίδες, ταξίδια κινήτρων, συναντήσεις, ταξίδια γνωριμίας και οι πάσης φύσεως εκδηλώσεις είναι σ’ απόλυτη  (αμφιμονοσήμαντη) αλληλεξάρτηση με τα Συνέδρια και συχνά προηγούνται (ή και έπονται) τούτων, που σημαίνει «ενθαρρύνοντας / διευκολύνοντας» τα πρώτα, ενισχύουμε / υποστηρίζουμε τα δεύτερα (τα συνέδρια).
2.2.Θεμελιώδης προϋπόθεση ουσιαστικής ενθάρρυνσης / διευκόλυνσης / υποστήριξης των πάσης φύσεως εκδηλώσεων / πρωτοβουλιών, ιδιαίτερα των εν Ελλάδι θυγατρικών επιχειρήσεων διεθνών (κι όχι μόνο) ομίλων, μεταξύ άλλων, β) σχετικό είναι κι η άμεση άρση του ισχύοντος σήμερα καθεστώτος που παρέλαβε η τωρινή Κυβέρνηση απ´ την προηγούμενη, βάσει του οποίου οι δαπάνες των προαναφερθεισών εκδηλώσεων (πλην… συνεδρίων) δεν εκπίπτουν του φορολογητέου εισοδήματος της επιχείρησης, όταν αυτές (οι εκδηλώσεις) πραγματοποιούνται … εκτός της έδρας του Νομού της!!!
3.Τούτο από μόνο του έχει δυσμενέστατες συνέπειες στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, συρρικνώνοντας δραματικά τους τζίρους των επιχειρήσεών της, την περίοδο της (ήδη περιορισμένης) λειτουργίας τους, την απασχόληση, το εισόδημα των κατοίκων της, αφιξαναχωρήσεις / δρομολόγια κλπ, προκαλώντας συγχρόνως αθέμιτο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα σε βάρος των Ευαίσθητων Προορισμών της Χώρας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία τα ων επιχειρηματικών ομίλων  εδρεύουν στην Αθήνα, η κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη των συμμετεχόντων στις προαναφερθείσες εκδηλώσεις είναι πολλαπλάσια (μέχρι και 3 – 4 φορές) της αντίστοιχης του απλού επισκέπτη και οι προσπάθειες άμβλυνσης της εποχικότητας (που οι πάντες προσβλέπουμε κι επιδιώκουμε) δυστυχώς ακυρώνονται στην πράξη.
4.Πέραν των προαναφερθέντων:
4.1.Οι μεν τοπικές κοινωνίες των ακριτικών, νησιωτικών, ευαίσθητων κι ιδιαίτερα απομονωμένων προορισμών αποστερούνται του δικαιώματος της επαφής / κοινωνίας / επικοινωνίας τους (στον τόπο τους) «με τον… έξω κόσμο», μ’ ό,τι τούτο συνεπάγεται για την έγκαιρη κι έγκυρη ενημέρωση / πληροφόρηση / know how των επιστημονικών κι επαγγελματικών τους Φορέων, που λόγω της ενσκύψασας κρίσης και βαθαίνουσας ύφεσης, αδυνατούν (όπως συνέβαινε στο παρελθόν) να… μετακινηθούν .
4.2.Οι δε επιχειρηματικοί όμιλοι περιόρισαν (αν δεν «έκοψαν» ορισμένοι) απελπιστικά τις εκτός έδρας «έξυπνες» εκδηλώσεις τους, δίχως ν’ αυξήσουν αυτές του κέντρου, χάνοντας το συγκριτικό τους πλεονέκτημα να προωθήσουν τις δραστηριότητές τους μ’ ελκυστικές πρακτικές, όπως αυτές των ταξιδίων κινήτρων / γνωριμίας κλπ, που χρόνια τώρα κατάλληλα… αξιοποιούσαν
4.3.Αλλά και το συνολικό ισοζύγιο (εισπράξεις / εισροές – απώλειες / εκροές) για τα Δημόσια και λοιπά Ταμεία (ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τραπεζών, Τρίτων κ.ά.), είναι αρνητικό, αφού χάνονται πολλαπλάσια έσοδα κι ωφέλειες από τζίρους, απασχόληση, τεχνογνωσία, ποιότητα ζωής κλπ, απ’ αυτά που θα εξοικονομούνταν.
5.Συμπερασματικά ο επαναπροσδιορισμός της περί Δημοσίου συμφέροντος φιλοσοφίας, κρίνεται επιτακτικός κι η επιστροφή μας στο προϋφιστάμενο καθεστώς (που απερίσκεπτα άλλαξε η προηγούμενη Κυβέρνηση) αναγκαία, ιδιαίτερα σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν !!! ´Αλλωστε με τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος, δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η κρίση του «σήμερα» και του… «αύριο» ούτε βελτιώνεται η θέση της Χώρας μας πούναι έξω απ’ την πρώτη 20άδα, στην παγκόσμια κατάταξη, με βάση τη διοργάνωση συνεδρίων / εκδηλώσεων απ’ την ΙCCA (International Congress and Convention Association).
Διαβιβάζουμε συνημμένα  υπομνήματα  της ´Ενωσής μας, «τροφή προς σκέψη» για τα παραπάνω.
                                                                         Συν.: 3 υπομνήματα (1270, 1228, 1232)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ
 
ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΔΗΜ. ΤΕΚΕΣ
Μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ
 
 
 
Υ.Γ.: Η συρρίκνωση εισροών / εισπράξεων στραγγαλίζει τη ρευστότητα κι εκείνη την Αγορά κι Ανάπτυξη…….
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.