Αρχική Τουρισμός Γιώργος Νικητιάδης – Μαρία Δαμανάκη, μίλησαν για τον αλιευτικό τουρισμό στη χώρα...

Γιώργος Νικητιάδης – Μαρία Δαμανάκη, μίλησαν για τον αλιευτικό τουρισμό στη χώρα μας

Γιώργος Νικητιάδης - Μαρία Δαμανάκη, μίλησαν για τον αλιευτικό τουρισμό στη χώρα μαςΣύσκεψη με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη είχε στο γραφείο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης με θέμα την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στην χώρα μας.
Ο υφυπουργός ενημέρωσε την Επίτροπο για το σχέδιο νόμου για τον «τουρισμό υπαίθρου» το οποίο έχει καταρτιστεί από το υπουργείο και περιλαμβάνει και τον αλιευτικό τουρισμό.
Η κ. Δαμανάκη επισήμανε στον κ. Νικητιάδη το ενδιαφέρον της Επιτροπής για την άμεση προώθηση του σχεδίου νόμου καθώς αυτό ανοίγει τον δρόμο για την χορήγηση κοινοτικών κονδυλίων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του αλιευτικού τουρισμού και ευρύτερα του τουριστικού κλάδου.
Παράλληλα συζητήθηκε και το πλαίσιο συντονισμού των δραστηριοτήτων του υπουργείου με τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν τον αλιευτικό τουρισμό και συμφωνήθηκε να ξεκινήσει μια μόνιμη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών που εκτός από την αλληλοενημέρωση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τον τομέα.
Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός πρότεινε να πραγματοποιηθεί ημερίδα όπου θα συζητηθεί εκτενώς το πλαίσιο επάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί ο αλιευτικός τουρισμός καθώς και οι προοπτικές που υπάρχουν για την εξέλιξή του στην χώρα, και κάλεσε την κα Δαμανάκη να συμμετάσχει.
Στην συνάντηση εργασίας συμμετείχαν και οι συνεργάτες της Επιτρόπου κα. Κατερίνα Παπαδημητρίου και Κυριακή Παπανικολάου καθώς και ο ειδικός συνεργάτης του υφυπουργού κ. Γεώργιος Ρούσσος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.