Αρχική Επικαιρότητα EuroCharity Yearbook 2011: Leadership for Sustainability

EuroCharity Yearbook 2011: Leadership for Sustainability

Σε περιόδους προκλήσεων, η ανάγκη για ικανούς ηγέτες είναι επιτακτική για τη σωστή διακυβέρνηση των εταιρειών και των οργανισμών. Στις απαιτήσεις της παγκόσμιας οικονομίας και της εγχώριας αγοράς, η στρατηγική της κάθε εταιρείας, αλλά και οι πρωτοβουλίες των ηγετών μπορούν να διασφαλίσουν την αταλάντευτη πορεία προς την αειφόρο ανάπτυξη.

Η φετινή 5η έκδοση της σειράς EuroCharity Yearbook φέρει τον τίτλο «Leadership for Sustainability» και είναι βασισμένη στο πνεύμα ότι οι ηγέτες, περισσότερο από ποτέ θα πρέπει να αγωνιστούν για τη δημιουργία ενός κόσμου πιο δίκαιου, οικονομικά βιώσιμου και με περισσότερη ευμάρεια.

Σήμερα που ο κόσμος αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, η φιλοσοφία του «Leadership for Sustainability» δεν μπορεί να θεωρηθεί «πολυτέλεια», αλλά μια αναγκαιότητα. Κάθε τομέας της παγκόσμιας οικονομίας και κάθε επιχείρηση και οργανισμός, ανεξάρτητα από μέγεθος ή γεωγραφική κάλυψη, πρέπει να μεριμνήσει για τις επόμενες γενιές που έρχονται.

Η EuroCharity, το σημείο αναφοράς για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Πράσινη Οικονομία, φέτος θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους ηγέτες εταιρειών και οργανισμών, προάγοντας το παγκόσμιο όραμα για την αειφορία. Στη φετινή αγγλόφωνη έκδοση, επιλεγμένες επιχειρήσεις και οργανισμοί θα παρουσιάσουν τους ηγέτες τους, την ταυτότητα, τις καλές πρακτικές και τη φιλοσοφία τους σε θέματα αειφορίας, διαχείρισης αλλαγών και διακυβέρνησης.

Εκτός από τις παρουσιάσεις των επιχειρήσεων και των ηγετών τους, την πολυτελή έκδοση θα συμπληρώσουν μηνύματα και τοποθετήσεις σημαντικών προσωπικοτήτων, ακαδημαϊκών, επιτυχημένων επιχειρηματιών, βραβευμένων οραματιστών, εκπροσώπων διακρατικών οργανισμών (ΟΗΕ, ΕΕ) αξιωματούχων, κορυφαίων εμπειρογνωμόνων, αρχηγών κρατών, καθώς και εκτενές φωτογραφικό υλικό.

Το νέο λεύκωμα «EuroCharity Yearbook 2011: «Leadership for Sustainability» θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί στο κοινό σε ειδική εκδήλωση τον Ιούνιο του 2012, τον ίδιο μήνα με τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Ρίο+20), που θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της 20ης επετείου της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η σειρά εκδόσεων EuroCharity Yearbook, μετρά ήδη τέσσερις εκδόσεις: Το 2007 κυκλοφόρησε το λεύκωμα «Το Πνεύμα του Δάσους» με θέμα τη συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου στην επούλωση των πληγών από τις καταστροφικές πυρκαγιές εκείνης της χρονιάς. Το 2008 το «EuroCharity Yearbook: Πράσσειν Έλλογα» έδωσε βήμα διαλόγου και προβληματισμού στην ανερχόμενη «Πράσινη Οικονομία» προσεγγίζοντας τις τρεις βασικές διαστάσεις της: την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα. Το 2009 υπό τον τίτλο «Είναι θέμα κουλτούρας…» η σειρά εκδόσεων συνέχισε την παρεμβατική της πορεία διαπραγματευόμενη ζητήματα κουλτούρας σε ατομικό, εταιρικό και εθνικό επίπεδο. Το 2010 υπό τον τίτλο  «EuroCharity Yearbook 2010: The Future of Responsible Investing» έφερε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις νέες τάσεις των κοινωνικά υπεύθυνων και βιώσιμων επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.