Αρχική Επικαιρότητα Τι λέει ο Egleton για το Κάβο Σίδερο, πως χάθηκαν 50 εκατ....

Τι λέει ο Egleton για το Κάβο Σίδερο, πως χάθηκαν 50 εκατ. δολλάρια

Τι λέει ο Egleton για το Κάβο Σίδερο, πως χάθηκαν 50 εκατ. δολλάριαΕίναι ένας επιχειρηματίας στο Λονδίνο, ο οποίος πέρασε τα τελευταία 12 χρόνια στην Κρήτη και έχασε 50 εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα θέρετρο, το Κάβο Σίδερο, το οποίο θα βοηθούσε και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Οι τοπικές επιχειρήσεις προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Οι ανταγωνιστές ξενοδόχοι έστησαν οδοφράγματα. Η κυβέρνηση τον έδεσε με κόκκινη ταινία. Δώδεκα χρόνια αργότερα, παρά τις γενναίες προσπάθειες και σημαντική πολιτική στήριξη, το έργο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού.
Η Κρήτη είναι όμορφη, αλλά μην προσπαθήσετε να κάνετε οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα εκεί, εξηγεί ο κ. Egleton στο Marketwatch.

“Είχαμε πολλά,« αντισυμβατικά αιτήματα, «λέει ο Egleton με το χαρακτηριστικό αγγλικό τρόπο. Μιλάμε για δωροδοκίες. “Αλλά ακόμη και αν συμφωνείτε με αυτό, εάν είστε μια βρετανική ή αμερικανική εταιρεία δεν μπορείτε να το κάνετε. Είναι ενάντια στο νόμο. “

Ο Egleton είναι πρόεδρος μεγάλης βρετανικής εταιρίας, που προσπάθησε να αναπτύξει ένα θέρετρο στην ανατολική Κρήτη. Το αρχικό σχέδιο περιελάμβανε πέντε ξενοδοχεία, μια μαρίνα, και διαμερίσματα. Θα απασχολούσε 2.300 ανθρώπους άμεσα και  11.000 έμμεσα.

Φυσικά, ένα έργο τόσο μεγάλο όσο Κάβο Σίδερο εγείρει περιβαλλοντικά ζητήματα. Όμως, η εταιρία προσπάθησε να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα με περιβαλλοντικές μελέτες, και δεσμεύσεις. Ο Egleton υποστηρίζει ότι είναι υποστηρικτής της “πράσινης” και αειφόρου ανάπτυξης. Το θέρετρο στο Κάβο Σίδερο θα κάλυπτε μόλις το 1% της γης στην περιοχή.

Τι συνέβη; Μετά από οκτώ χρόνια, το έργο τελικά πήρε το πράσινο φως. Στη συνέχεια ασκήθηκε έφεση από τους αντιπάλους. Τέλος, το περασμένο έτος, τα ελληνικά δικαστήρια πέταξαν το έργο έξω.

Η εταιρία πιέζει τώρα για ένα πολύ μικρότερο αναπτυξιακό έργο στον ίδιο χώρο της Κρήτης. Ο Egleton ελπίζει ότι νέο νόμο «ταχείας διαδικασίας» στην Ελλάδα κάτι θα μπορούσε πραγματικά να γίνει. Ποτέ δεν ξέρεις. Και ίσως η επόμενη ελληνική κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι η μόνη εναλλακτική λύση στη λιτότητα είναι η ανάπτυξη.

Πηγή www.marketwatch.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.