Αρχική Εταιρικά Νέα Παραδοσιακή συγκομιδή ελιάς για δεύτερη χρονιά στην Costa Navarino

Παραδοσιακή συγκομιδή ελιάς για δεύτερη χρονιά στην Costa Navarino

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που μπορούν να γνωρίσουν οι επισκέπτες της Costa Navarino κάθε εποχή του χρόνου, πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο και για δεύτερη χρονιά, η παραδοσιακή συγκομιδή ελιάς.

Μέσα από το πρόγραμμα «Αυθεντική Μεσσηνία», όσοι βρεθούν στο The Westin Resort, Costa Navarino μπορούν να μοιραστούν μία ακόμη από τις αυθεντικές εμπειρίες της περιοχής, γνωρίζοντας τα τοπικά έθιμα και τις παραδόσεις, την πλούσια κληρονομιά της Μεσσηνίας.

Η συγκομιδή της ελιάς, στην οποία ήδη συμμετείχαν επισκέπτες την προηγούμενη χρονιά, γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο. Αυτή η εμπειρία που μαθαίνεται από πρώτο χέρι, αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Μεσσηνίας εδώ και πολλούς αιώνες. Η συγκομιδή περιλαμβάνει τo άπλωμα των διχτυών γύρω από τα δέντρα, το τίναγμα των κλαδιών με βέργες ή και το κλάδεμα των πολύ φορτωμένων με ελαιόκαρπο, την απομάκρυνση των φύλλων και μικρών κλαδιών που έχουν πέσει πάνω στα δίχτυα και τη συγκέντρωση του καρπού για να μεταφερθεί στο ελαιοτριβείο, ενώ όλα γίνονται με τα χέρια. Στη συνέχεια, σε ορισμένα από τα προγράμματα που παρέχονται, οι συμμετέχοντες επισκέπτονται το κοντινό ελαιοτριβείο, όπου γίνεται η έκθλιψη και εμφιάλωση του λαδιού, το οποίο και δοκιμάζουν.

Κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ακόμη για τη διαδικασία της συγκομιδής, τις ποικιλίες της ελιάς καθώς και για τα προγράμματα δενδροφύτευσης ελαιόδεντρων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι ελιές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Costa Navarino. Σε μία προσπάθεια να διατηρηθεί αναλλοίωτη η φυσιογνωμία του τοπίου της περιοχής, υλοποιείται πρόγραμμα μεταφύτευσης ελαιόδεντρων –το μεγαλύτερο στην Ευρώπη- στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν μεταφυτευθεί περίπου 6.500 δέντρα, με στόχο κατά την ολοκλήρωσή του να έχουν φτάσει τα 16.000 δέντρα, ενώ το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει το 100%.
Επίσης, στην Costa Navarino παράγουμε το δικό μας λάδι, από ελιές που συλλέγονται με τον παραδοσιακό τρόπο. Το λάδι που παράγεται με τη μέθοδο της εξαγωγής εν ψυχρώ, διατηρεί την υπέροχη γεύση και το χαρακτηριστικό άρωμα. Το λάδι χρησιμοποιείται στα εστιατόρια του Navarino Dunes, και διατίθεται προς πώληση στις εγκαταστάσεις, στα Hellenic Duty Free Shops, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας και στα καταστήματα Dean&Deluca στις ΗΠΑ.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες συγκομιδής ελιάς και για τα ειδικά πακέτα προσφορών της τρέχουσας περιόδου στο The Westin Resort, Costa Navarino, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 27230 95000 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.westincostanavarino.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.