Αρχική Έρευνα ΙΟΒΕ για Τουριστικά Πρακτορεία, η υποχώρηση είναι καθολική, αλλά ήπια

ΙΟΒΕ για Τουριστικά Πρακτορεία, η υποχώρηση είναι καθολική, αλλά ήπια

ΙΟΒΕ για Τουριστικά Πρακτορεία, η υποχώρηση είναι καθολική, αλλά ήπιαΚαθοδικά κινούνται οι επιχειρηματικές προσδοκίες τον Οκτώβριο και στα Τουριστικά Πρακτορεία, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 62,1 μονάδες (από 67,7 μονάδες), επίδοση ελαφρώς ανώτερη της αντίστοιχης περσινής (58,2 μονάδες), αναφέρει η έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ.

Η υποχώρηση είναι καθολική, αλλά ήπια, στους επιμέρους δείκτες που συνδιαμορφώνουν το συνολικό. Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων, μετά την έντονη διολίσθηση του περασμένου μήνα, χάνουν τον Οκτώβριο άλλες 6 μονάδες (στις -26 από -20 μονάδες ο σχετικός δείκτης), ενώ ανάλογη είναι και η πτώση στις εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση, με το σχετικό δείκτη ωστόσο να βρίσκεται σημαντικά χαμηλότερα (στις -47 μονάδες).

Στη δυσμενέστερη επίδοση από τις αρχές του έτους ωθούνται οι προβλέψεις της ζήτησης το επόμενο διάστημα (στις -37 από -33 μονάδες το σχετικό ισοζύγιο), ενώ από τα υπόλοιπα στοιχεία, η μεγάλη πτώση των προβλέψεων στην απασχόληση του κλάδου διορθώνεται εν μέρει, με το σχετικό δείκτη να περιορίζει τις απώλειες στις -26 μονάδες (από -40).

Στις τιμές, καταγράφονται οι εντονότερες αποπληθωριστικές προσδοκίες του έτους, αφού σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις αναμένουν πτώση τους βραχυπρόθεσμα.

Τέλος, το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι δεν παρεμποδίζεται η δραστηριότητά τους παραμένει στο 21%, με το ένα τρίτο των επιχειρήσεων να δηλώνει την ανεπάρκεια ζήτησης ως το σημαντικότερο πρόσκομμα στη λειτουργία του, το 27% την ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης και το 13% την τρέχουσα δυσμενή συγκυρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.