Αρχική Εκδηλώσεις Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα, στις εορταστικές εκδηλώσεις Plaisirs d’Hiver 2011, στις...

Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα, στις εορταστικές εκδηλώσεις Plaisirs d’Hiver 2011, στις Βρυξέλλες

Plaisirs d'Hiver 2011Με ένα φαντασμαγορικό θέαμα στην Grand-Place έγινε η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων Plaisirs d’Hiver 2011 (Winter Wonders), που για 10η συνεχή χρονιά διοργανώνει ο Δήμος Βρυξελλών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Βρυξελλών.

Με τη συμμετοχή της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στις εκδηλώσεις του Plaisirs d’Hiver 2011, το Γραφείο ΕΟΤ-Βελγίου προσδοκά στην ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, καθώς η επικοινωνιακή εμβέλεια της δράσης στα βελγικά media είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση (Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011), που ξεκίνησε με το τραγούδι του Γ. Μαρκόπουλου “Την Εικόνα Σου”, που ερμήνευσε ο Αλέξανδρος Μπελλές, στην κατάμεστη από κόσμο διάσημη πλατεία των Βρυξελλών, ο Δήμαρχος της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας κ. Freddy Thielemans υποδέχτηκε ιδιαίτερα θερμά την ελληνική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνο Ζήκο πάτησαν το κουμπί έναρξης του φαντασμαγορικού light show που επακολούθησε. Στην εναρκτήρια εκδήλωση παρευρέθησαν η Ελληνίδα επίτροπος στην ΕΕ, κ. Μαρία Δαμανάκη, ο Έλληνας Πρέσβυς, κ. Αλέξιος Χατζημιχάλης και πλήθος αξιωματούχων της ΕΕ.

Μέλη των Ελληνικών πολιτιστικών συλλόγων από όλο το Βέλγιο, ηγήθηκαν της πορείας των επισήμων από την Grand-Place έως την πλατεία St. Catherine, όπου ο ΕΟΤ λειτουργεί οκτώ (8) περίπτερα (chalets) προβολής ελληνικών τουριστικών προορισμών και προϊόντων με ονομασία προέλευσης.

Στο χώρο των ελληνικών περιπτέρων έγινε η πρώτη πανηγυρική ελληνική εκδήλωση με χορευτικά συγκροτήματα, πλημμυρίζοντας με «ελληνικότητα» την ατμόσφαιρα της μεγάλης χριστουγεννιάτικης αγοράς των Βρυξελλών, που εφέτος φιλοξενεί περίπου 300 εκθέτες για 37 ημέρες και υπολογίζεται ότι θα υποδεχτεί περισσότερους από 2 εκατομμύρια επισκέπτες.

Το Γραφείο ΕΟΤ-Βελγίου, έχει προγραμματίσει μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων μέχρι τη λήξη του Plaisirs d’Hiver (1η Ιανουαρίου 2012), με τη συμμετοχή παραδοσιακών ελληνικών μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων και διαρκείς παρουσιάσεις διαφόρων ελληνικών τουριστικών προορισμών και προϊόντων.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Ζήκος σημείωσε ότι «Προσδοκούμε να προβάλλουμε στο διεθνές κοινό την εικόνα της Ελλάδας, μέσα από τα αυθεντικά της προϊόντα, τα χρώματα, τους ήχους και τις γεύσεις της. Στόχος του ΕΟΤ είναι το «χτίσιμο» μιας ισχυρής, διαφοροποιημένης και αξιόπιστης ταυτότητας τουριστικού προορισμού της χώρας μας, μέσα από την εδραίωση της νέας εικόνας της Ελλάδας παγκοσμίως, τη ποιοτική αναβάθμιση του προσφερόμενου προϊόντος, και την ανάδειξη μοναδικών-διαφοροποιημένων τουριστικών. Η πρόσκληση του Δήμου Βρυξελλών, να συμμετάσχουμε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ως «τιμώμενη χώρα», μάς δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να προβάλλουμε τις ομορφιές της χώρας μας αλλά και να προσεγγίσουμε με αμεσότητα το βελγικό κοινό, επιβεβαιώνοντας τη μακροχρόνια ελληνο-βελγική φιλία».

Σημειώνεται ότι, η τουριστική αγορά του Βελγίου παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική με προορισμό την Ελλάδα, καθώς επίσημα στοιχεία των αεροπορικών αναχωρήσεων από το Βέλγιο καταγράφουν περίπου 720.000 ταξιδιώτες προς ελληνικούς προορισμούς για το 2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.