Αρχική Πολιτισμός «Το παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου»

«Το παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου»

Το παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του ΝαβαρίνουΟι νικητές του Παιδικού Διαγωνισμού Παραμυθιού επισκέφθηκαν τη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα.
«Θα ξανάρθουν η μαγεία, τα χρώματα και οι μυρωδιές στη Γιάλοβα αλλά και το χρυσαφένιο χρώμα στη ράχη του Λέοντα, του αφρικανικού χαμαιλέοντα;»
Η παιδική φαντασία ζωντάνεψε και δεκάδες παιδιά ανταποκρίθηκαν στον Παιδικό Διαγωνισμού Παραμυθιού «Το παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου». Οι τυχεροί νικητές του διαγωνισμού, επισκέφθηκαν στη συνέχεια τη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα και ξεναγήθηκαν στο Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, στην Costa Navarino.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Navarino Foundation, με την υποστήριξη της BirdLife International και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με στόχο να ενημερωθούν μικροί και μεγάλοι, για τη μοναδική ομορφιά και τις αξίες της λιμνοθάλασσας αλλά και να ενεργοποιηθούν για την προστασία της.

Οι μικροί συγγραφείς μας ταξίδεψαν με τα κείμενά τους στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Με ιδιαίτερη ευαισθησία αγκάλιασαν την περιοχή και θέλησαν να την προστατεύσουν. Μέσα από την παιδική φαντασία, χαρακτήρες παραμυθιών ζωντάνεψαν για να της προσδώσουν μία μαγεία αλλά και για να μας εξηγήσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τις απειλές αλλά και τις λύσεις με μία φρέσκια ματιά. Οι νικητές συμμετείχαν σε ένα ειδικά σχεδιασμένο τριήμερο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα, ενώ το παραμύθι των νικητών του πρώτου βραβείου, πρόκειται να εκδοθεί στο προσεχές διάστημα.

Μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Γνωρίζοντας τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας», τα παιδιά έμαθαν για τα διαφορετικά οικοσυστήματα ενός υγροτόπου, όπως και για τη λειτουργία τους στην αλυσίδα της φύσης, με παράδειγμα την Προστατευόμενη Περιοχή (Natura 2000). 


Παράλληλα, τα παιδιά και οι οικογένειές τους, ξεναγήθηκαν στο Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, το διαδραστικό περιβαλλοντικό κέντρο που βρίσκεται στην Costa Navarino και ενημερώνει τους επισκέπτες για τη Μεσσηνιακή φύση και τα τοπικά οικοσυστήματα όπως η Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, για την έκταση και τις συνέπειες του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής τόσο στον κόσμο όσο και στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπισή του.

Οι νικητές ταξίδεψαν με πτήση της Aegean Airlines και φιλοξενήθηκαν στο Τhe Westin Resort, Costa Navarino.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.