Αρχική Sports Tο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης «παράδεισος» για το parkour

Tο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης «παράδεισος» για το parkour

15 κορυφαίοι αθλητές parkour και freerunning συμμετείχαν σε ένα μοναδικό αγώνα, στέλνοντας συγκλονιστικές εικόνες δράσης σε όλο τον κόσμο, με εντυπωσιακά άλματα πάνω από τη μαγευτική καλντέρα.

Μετά το Λονδίνο, το Σάο Πάολο, τη Γιοκοχάμα και το Ντιτρόιτ, αθλητές από 11 διαφορετικές χώρες κατέφθασαν στη Σαντορίνη για το Red Bull Art of Motion. Δυνατές φιγούρες, άψογη εκτέλεση και φαντασία χαρακτήρισαν την προσπάθεια του Petkuns εντυπωσιάζοντας την τετραμελή κριτική επιτροπή. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, ήταν για μένα μια απίστευτη εμπειρία σε μια μαγική πίστα. Σήμερα νιώθω ότι είμαι κυρίαρχος του κόσμου, νιώθω ότι πετάω!» είπε ο Pavel ενθουσιασμένος με τη νίκη του.

Ο Pavel Petkuns από την Λετονία ήταν αυτός που τελικά κυριάρχησε στον τελικό του Red Bull Art of Motion, και καταχειροκροτήθηκε από το ενθουσιασμένο πλήθος που μαζεύτηκε στα μπαλκόνια, στις ταράτσες και τα σοκάκια του νησιού.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Yoan Leroux από τη Γαλλία , και το βάθρο συμπλήρωσε ο Gaetan Bouillet από το Βελγιο. Το “MINI Sickest Trick Award”, με τo MINI να είναι χορηγός του Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη, κατέκτησε ο Paulo Tavares κάνοντας ένα μοναδικό Gainer Precision.

Το Σάββατο το απόγευμα, το Φηροστεφάνι της Σαντορίνης κατοχυρώθηκε ως ο «παράδεισος» του parkour αποτελώντας την πιο «φυσική» πίστα τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία σε 15 traucers να αναμετρηθούν στα πιο απίθανα tricks με φόντο το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα του κόσμου. Μέσα σε 90 δευτερόλεπτα οι αθλητές προσπέρασαν απαιτητικά φυσικά εμπόδια, όπως καμπύλες, κενά και τοίχους, αψηφώντας τη βαρύτητα και βάζοντας το προσωπικό τους στίγμα, αγωνιζόμενοι «όχι για μια θέση στο βάθρο», όπως ομόφωνα ομολόγησαν, «αλλά για την απίστευτη εμπειρία»!

Ο 19χρονος Zaza Markoulia, μέλος της ομάδας NSA (No Strings Attached), ήταν η Ελληνική συμμετοχή και κατέκτησε την 15η θέση. «Ήταν κάτι μοναδικό, υψηλού επιπέδου αθλητές, δύσκολη πίστα και πανέμορφο τοπίο. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν μέρος αυτού του αγώνα», δήλωσε λίγο μετά.

Χιλιάδες θεατές από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Red Bull Art of Motion ζωντανά, καθώς μεταδόθηκε μέσω Live Web Streaming από το www.redbull.gr. Την παρουσίαση έκανε η Laura Narjes και τον τεχνικό σχολιασμό ο Άγγελος Πουλής, ιδρυτής της ομάδας NSA !

Αποτελέσματα:

1. Pavel Petkuns (ΛΕΤ), 2. Yoann Leroux (ΓΑΛ), 3. Gaetan Bouillet (ΒΕΛ), 4. Jason Paul (ΓΕΡ), 5. Paulo Tavares (ΕΛΒ), 6. Marcus Gustafsson (ΣΟΥ), 7. Kie Willis (ΜΒΡ), 8. Pip Andersen (ΜΒΡ), 9. Sergio Cora (ΙΣΠ), 10. Luis Alkmin (ΠΟΡ), 11. Christian Harmat (ΕΛΒ), 12. Pablo Lopez (ΙΣΠ), 13. Tunc Leech Uysaler (ΑΥΣ), 14. Aral Roca Gomez (ΙΣΠ) , 15. Zaza Markhulia (ΕΛΛ)

„Mini Sickest Trick“: Paulo Tavares (ΕΛΒ)

 

Πηγή www.redbull.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.