Αρχική Τεχνολογία ΣΕΠΕ: Αναγκαία και άμεση η υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την...

ΣΕΠΕ: Αναγκαία και άμεση η υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση των σημερινών συνθηκών στη χώρα

Με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Αντώνη Σαμαρά, συναντήθηκε το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κύριος Τάσος Τζήκας, ο Α’ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, κύριος Δημήτρης Κάφαλης, ο Β’ Αντιπρόεδρος, κύριος Αθανάσιος Κωτσής, ο Γενικός Γραμματέας, κύριος Γιάννης Θεοδωρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής, κύριος Γιάννης Σύρρος.

Ο ΣΕΠΕ παρουσίασε και παρέδωσε στον κύριο Σαμαρά ένα πλήρες κείμενο στο οποίο συνοψίζονται οι θέσεις και οι προτάσεις του Συνδέσμου, που μπορούν να αποτελέσουν το δρόμο για την Ψηφιακή Ελλάδα, αλλά και οι άμεσες ενέργειες για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση των εκτάκτων συνθηκών στις οποίες βρίσκεται η χώρα. Ο ΣΕΠΕ κατέστησε σαφές, πως η χρηματοοικονομική κρίση φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα στήριξης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που διατρέχουν οριζόντια όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Οι Ψηφιακές Τεχνολογίες αποτελούν κομβικό παράγοντα ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας, ενώ, παράλληλα, η χρήση τους είναι μοναδικό όπλο για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κύριος Τζήκας επεσήμανε πως πρέπει όλοι να συμβάλουμε, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ενημέρωσε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την ετοιμότητα, την τεχνογνωσία και τη διαθεσιμότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου και σημείωσε την ανάγκη και την ευκαιρία για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου ανάπτυξης, βάσει συγκεκριμένων δράσεων και θεσμικών αλλαγών που θα αναδείξει την Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες σε στρατηγική βιομηχανία για την Ελληνική οικονομία.

Μεταξύ άλλων στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα, όπως η δημιουργία Υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τα νέα επιχειρησιακά μοντέλα υλοποίησης έργων, η διαιτησία, ο κανονισμός προμηθειών δημοσίου, οι δημόσιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, τα δικαιώματα διέλευσης, η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, το δίκτυο “ΣΥΖΕΥΞΙΣ”, η Οπτική Ίνα στο Σπίτι, η αντιμετώπιση των επιχειρήσεων από το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, τα τέλη των πνευματικών δικαιωμάτων, η ανάγκη ενίσχυσης της διείσδυσης των νέων τεχνολογιών στα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, καθώς και η αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού του κλάδου στην περιφέρεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.